Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Aπόσχιση της Δ. Θράκης απαιτούν οι Τούρκοι: “Η μειονότητα να κάνει δημοψήφισμα & να ιδρύσει νέα κυβέρνηση”…

“Απασφάλισαν” οι Τούρκοι…

Δεν άργησαν να «χτυπήσουν» και στην Δυτική Θράκη οι Τούρκοι με τον τρομερό πράγματι προπαγανδιστικό τους μηχανισμό που έχει τεθεί σε εφαρμογή εδώ και μερικές ημέρες.

Τουρκική εφημερίδα, παρουσιάζοντας τον Χασάν Σζκάν, από το Κέντρο Στρατηγικών Μελετών των Βαλκανίων «Ρούμελη», δήλωσε ότι η Ελλάδα σφετερίστηκε δήθεν δικαιώματα των «Τούρκων» στη Δυτική Θράκη με τις νομοθετικές ρυθμίσεις που έχει κάνει εδώ και χρόνια στο εσωτερικό της δίκαιο.

«Το διεθνές δίκαιο δίνει στους ”Τούρκους” της Δυτικής Θράκης το δικαίωμα να ακυρώσουν τα άρθρα της συμφωνίας των Σεβρών λόγω παραβίασης των δικαιωμάτων τους από την Ελλάδα», είπε.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το ζήτημα της Δυτικής Θράκης μεταξύ Τουρκίας-Ελλάδος είναι εδώ και καιρό στην ημερήσια διάταξη, σε συνδυασμό με τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Τούρκος ειδικός, στηλιτεύει μάλιστα τις ειδικές δυνάμεις του ελληνικού στρατού, οι οποίες δήθεν «πρόσφατα ήθελαν να εκφοβίσουν την μειονότητα στην περιοχή, κάνοντας ασκήσεις σε τουρκικό χωριό της περιοχής».

Να υπενθυμίσουμε όμως σε αυτό το σημείο το εξής. Οι τουρκικές ειδικές δυνάμεις διεξάγουν πραγματικό εκφοβισμό σε δεκάδες χωριά στο Πόντο, κυνηγώντας Κούρδους αντάρτες και εκφοβίζοντας τους Έλληνες που ζουν σε αυτά τα ορεινά μέρη.

Δοθείσης ευκαιρίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «προειδοποιήσε» την Ελλάδα λέγοντας ότι “δεν θα αφήσω τους συγγενείς μας εκεί μόνους”.

Ένας Ερντογάν ο οποίος ξεχνά βέβαια πολύ εύκολα, αφού ο ίδιος έχει διατάξει εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην ΝΑ Τουρκία από τις οποίες έχουν σκοτωθεί εκατοντάδες αθώοι άμαχοι, κάτι για το οποίο θα λογοδοτήσει σίγουρα στην διεθνή δικαιοσύνη.

Ο Χασάν Σζκάν, από το Βαλκανικό Κέντρο Στρατηγικών Σπουδών, δήλωσε ότι η Ελλάδα ναι μεν προστατεύει τα δικαιώματα της αυτονομίας της μουσουλμανικής μειονότητας με τη συνθήκη των Σεβρών, αλλά σφετερίζεται τα δικαιώματα των «Τούρκων» στη Δυτική Θράκη με τους κανονισμούς που έχει θεσπίσει εδώ και χρόνια.

Ο Özkan δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση αρνείται όλα τα άλλα δικαιώματα που απορρέουν από τη συμφωνία, εκτός από την προσάρτηση της γης της Δυτικής Θράκης και έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

“Με βάση το άρθρο 27 της Σύμβασης της Βιέννης για το δίκαιο των Συνθηκών, πρέπει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα να σφετερίζεται τα δικαιώματα αυτονομίας των ”Τούρκων” της Δυτικής Θράκης με τους κανονισμούς που έχει θεσπίσει στο εσωτερικό της δίκαιο.

Με άλλα λόγια, το διεθνές δίκαιο παρέχει στους ”Τούρκους” της Δυτικής Θράκης το δικαίωμα να ακυρώσουν τα άρθρα της Συνθήκης των Σεβρών λόγω παραβίασης των δικαιωμάτων της Ελλάδας. Αν ακυρωθεί η συνθήκη των Σεβρών, η Δυτική Θράκη θα επιστρέφει στη μη κρατική της θέση με τη συμφωνία του Νειγύ».

Ο Τούρκος δήθεν ειδικός επικαλούμενος το διεθνές δίκαιο, δηλώνει ότι η Ελλάδα είναι δήθεν «εισβολέας» στη Δυτική Θράκη. Ο Özkan είπε, “Το διεθνές δίκαιο δίνει στους Δυτικοθρακιώτες το δικαίωμα να ιδρύσουν κυβέρνηση για αυτήν την περιοχή.”

Η Ελλάδα δεν θέλει φυσικά να χάσει κανένα εδαφικό κομμάτι το οποίο έχει κερδίσει με τους πολέμους. Αλλά πρέπει να δώσει πίσω στους ”Τούρκους” της Δυτικής Θράκης όλα τα δικαιώματα αυτονομίας. Το κάνει αυτό; Μέχρι στιγμής δεν έχουμε συστηματικό τρόπο εξομοίωσης αυτής της χώρας με αυτά τα δικαιώματα. Επίσης η ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα πρέπει επίσης να καταδικάσουν έντονα στρατιωτικές ασκήσεις, τις οποίες έχει πραγματοποιεί η Ελλάδα προκειμένου να εκφοβίσει τους ”Τούρκους” της Δυτικής Θράκης, οι οποίοι είναι πολίτες της».

Όπως όλα δείχνουν, τώρα στο στόχαστρο του τουρκικού ισλαμικού εθνικιστικού κράτους τέθηκε η Δυτική Θράκη, μόνο που οι Έλληνες Μουσουλμάνοι (ακόμα και αυτοί που λένε την Τουρκία «πατρίδα» δεν ευνοούν τα σχέδια της Άγκυρας διότι είδαν πως ζουν για παράδειγμα οι Τουκοκύπριοι, ενώ δεν επιθυμούν με τίποτα το στυγνό σημερινό καθεστώς που διώχνει χιλιάδες συμπατριώτες τους από την χώρα.

pentapostagma.gr

 

Shares