Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Απίθανο! Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας οδηγούσε το τζιπ με συνοδηγό τον Τσίπρα….(βίντεο)

Έκπληκτος έμεινε ο Αλέξης Τσίπρας όταν φτάνοντας στην Βουλγαρία με στρατιωτικό ελικόπτερο δεν φαντάστηκε ότι ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ θα έπιανε ο ίδιος το τιμόνι με τον Έλληνα πρωθυπουργό συνοδηγό.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ λατρεύει το facebook. Και όχι μόνο αυτό, αλλά κάνει live κάθε του κίνηση. Έτσι για 19 λεπτά, ο Μπορίσοφ έκανε live την μετάβαση με το μαύρο τζιπ και συνεπιβάτη τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Κίρκοβο για τα εγκαίνια της έναρξης κατασκευής του κάθετου αγωγού φυσικού αερίου IGB.

Η συνεννόηση δεν ήταν και τόσο εύκολη αφού ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας δεν μιλάει γρι αγγλικά και άρχισε να μιλάει στην γλώσσα του όταν μπήκαν μαζί στο τζιπ. Την λύση έδωσαν συνεργάτες του οι οποίοι είπαν στον Αλέξη Τσίπρα ότι αυτό που έκανε ο Μπορίσοφ ήταν να κάνει τις συστάσεις. Ο Μπορίσοφ όμως συνέχισε να μιλάει στην γλώσσα του για αρκετή ώρα δίνοντας οδηγίες στους συνεργάτες του και τότε ο Έλληνας πρωθυπουργός προσπάθησε να ανοίξει κουβέντα ρωτώντας αν εδώ είναι το Κίρκοβο. Για να ακουστεί από το βάθος ένα «ναι».

Ο Μπορίσοφ συνέχισε να μιλάει και ο μεταφραστής μετά από αρκετή ώρα αποφάσισε να πάρει μπρος: «Έχουμε εκλογές αλλά μετά τις εκλογές πρέπει να συνεργαστούμε», είπε σύμφωνα με τον μεταφραστή ο Βούλγαρος πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας χαμογέλασε και είπε «Ok. Αλλά για εσάς δεν είναι τόσο σημαντικές αυτές οι εκλογές αφού είχατε εθνικές εκλογές πριν από μερικούς μήνες ε;» Το τζιπ ξαφνικά σταμάτησε σε ένα σημείο που είχαν συγκεντρωθεί πολίτες οι οποίοι άρχισαν να χαιρετούν τους δυο πρωθυπουργούς. Κατέβηκαν από το τζιπ τους χαιρέτισαν και στην συνέχεια αφού έβγαλαν μερικές φωτογραφίες επιβιβάστηκαν ξανά στο αυτοκίνητο.

Ο Μπορίσοφ εξήγησε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι εκεί μένουν αρμονικά χριστιανοί και μουσουλμάνοι και ο Αλέξης Τσίπρας του είπε ότι υπάρχουν Έλληνες που έχουν κατάστημα εκεί. Μάλιστα, ένας από αυτούς τους ζήτησε να σταματήσουν και πάλι φωνάζοντας «Έλα» με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό να λέει κι εκείνος «Ελα» στα ελληνικά.

Στην συνέχεια ο Μπόικο Μπορίσοφ έκανε ξενάγηση στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας του τι ωραίο τοπίο είναι και πόσο ευχαριστημένοι είναι οι πολίτες και αποθέωσε τα χιονοδρομικά κέντρα στην Βουλγαρία τα οποία επισκέπτονται και Έλληνες και Τούρκοι. Μετά από έναν ατελείωτο μονόλογο για τα έργα που έχει κάνει στην χώρα του και για το μποτιλιάρισμα που υπάρχει ειδικά το καλοκαίρι από εκείνους που πηγαίνουν στην θάλασσα και από τους Έλληνες που πηγαίνουν για δροσιά στην Βουλγαρία. Και ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να ξαναδούν πως θα γίνεται πιο γρήγορα ο έλεγχος στα σύνορα.

Δείτε το βίντεο με τον «οδηγό» Μπορίσοφ και τον συνοδηγό Τσίπρα

Μετά την αυτοκινητάδα και τις πολλές αμήχανες στιγμές ο Έλληνας πρωθυπουργός γλυκάθηκε με ψωμί και μέλι.

http://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/2441774419383947/

 

 

http://www.facebook.com/boyko.borissov.7/posts/2441863519375037

 

 

newsit

Shares