Σάββατο , 25 Μαρτίου 2023

ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΦΩΣ

Στο φώς της δημοσιότητας ήρθε απόρρητο έγγραφο για την κρίση των Ιμίων το οποίο συντάχθηκε στις 2 Φεβρουαρίου του 1996 από το Γενικό Επιτελείο Στρατού κι αποκαλύπτει τα πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στην κρίση των Ιμίων που μας έφερε ένα βήμα πριν τον πόλεμο με την Τουρκία.


Τα γεγονότα που έφεραν για πρώτη φορά τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, αμφισβητώντας την Ελληνική κυριαρχία σε βραχονησίδες, τα γνωρίζουμε όλοι, εκείνο που δεν γνωρίζουμε ωστόσο και που αποκαλύπτεται στο απόρρητο αυτό έγγραφο του ΓΕΣ είναι η στάση του τότε Υπουργού Εθνικής Άμυνας Γεράσιμου Αρσένη, ο οποίος ζήτησε μεν ν’ αφαιρεθεί η τουρκική σημαία που έβαλαν οι Τούρκοι δημοσιογράφοι στα Ίμια, αλλά δεν ζήτησε να τοποθετηθεί στη θέση της η Ελληνική καθώς η βραχονησίδα ανήκε στην Ελλάδα.
Τη σημαία τοποθέτησαν πατριώτες ναύτες του περιπολικού «Αντωνίου» στις 28 Ιανουαρίου στις 10 το πρωί, χωρίς να έχει τέτοια εντολή.
Παρ ότι η σημαία φυλάσσονταν από 7 βατραχανθρώπους του Ελληνικού πολεμικού ναυτικού, η λάθος εκτίμηση, ότι οι Τούρκοι ετοιμάζουν απόβαση στην Καλόλιμνο, έστρεψε εκεί όλη την προσοχή των ενόπλων μας δυνάμεων, για ν’ ακολουθήσουν έπειτα τα γεγονότα που οδήγησαν στην παρέμβαση των Αμερικανών.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares