Κυριακή , 20 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Απορρίφθηκε το αίτημα πολλών αμερικανικών πρεσβειών να προχωρήσουν στην έπαρση σημαιών με το ουράνιο τόξο….

Απορρίφθηκε το αίτημα πολλών αμερικανικών πρεσβειών να προχωρήσουν στην έπαρση σημαιών με το ουράνιο τόξο....

Απορρίφθηκε το αίτημα που είχαν υποβάλει οι επικεφαλής αρκετών πρεσβειών των ΗΠΑ προκειμένου να τους επιτραπεί προχωρήσουν στην έπαρση της σημαίας του ουράνιου τόξου στις εγκαταστάσεις τους σε ένδειξη τιμής στον μήνα υπερηφάνειας του κινήματος ΛΟΑΔ, μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ επικαλούμενα διπλωμάτες.

Οι αμερικανικές πρεσβείες στο Ισραήλ, στη Γερμανία και στη Βραζιλία ήταν ανάμεσα σε εκείνες που είχαν υποβάλει σχετικά αίτημα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανήγγειλε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι η κυβέρνησή του θα ηγηθεί μιας εκστρατείας για την αποποινικοποίηση της ομοφυλοφιλίας. Όμως η κυβέρνησή του επικρίνεται από ακτιβιστές που καταγγέλλουν ότι εντός της χώρας, ο Τραμπ έχει υπονομεύσει τα μέτρα προστασίας των ομοφυλόφιλων, των αμφιφυλόφιλων και των διαφυλικών προσώπων στο εσωτερικό.

Οι πρεσβείες επιτρέπεται να αναρτήσουν το σύμβολο του ουράνιου τόξου εντός των εγκαταστάσεών τους, αλλά για να γίνει επίσημα έπαρση της σημαίας πρέπει να δοθεί έγκριση από την ιεραρχία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, θυμίζει το NBC News.

Η απόρριψη προκάλεσε αίσθηση, ειδικά στην πρεσβεία του Βερολίνου, καθώς ο αμερικανός πρεσβευτής στη Γερμανίας Ρίτσαρντ Γκρενέλ δηλώνει ανοιχτά ομοφυλόφιλος και είναι γνωστός υπερασπιστής των δικαιωμάτων των ΛΟΑΔ.

Η έπαρση της σημαίας με το ουράνιο τόξο στις αμερικανικές πρεσβείες τον Ιούνιο ήταν μέχρι φέτος «κάτι συνηθισμένο, γινόταν κάθε χρόνο», ανέφερε πηγή στο Στέιτ Nτιπάρτμεντ.

 

press-gr-com

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares