Πέμπτη , 27 Φεβρουαρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ! ΤΡΑΜΠ:«Τι θα γίνει αν χάσετε;»-Τι συμβαίνει τελικά;..

Τα τρέχοντα γεγονότα που αφορούν την εξωτερική πολιτική προκαλούν απορίες κι ανησυχίες στους πολίτες. Λογικό κι επόμενο. Καλό είναι οι αρμόδιοι να δώσουν όσες απαντήσεις γίνεται στο κοινό, ώστε να πάψει η παραπληροφόρηση που είναι κάκιστος σύμβουλος. Ας ξεκινήσουμε από την απειλή βέτο.

Προβλήθηκε αρκετά από τα μήντια το ενδεχόμενο βέτο που θα θέσει η Αθήνα αν δεν ληφθούν υπόψιν οι θέσεις της στο Λιβυκό. Πρόκειται για  μια, μάλλον, σπάνια εκδήλωση αποφασιστικότητας της Αθήνας.

Αυτό όμως που δεν ξεκαθαρίζεται είναι το πού θα τεθεί το βέτο. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ή στο ΝΑΤΟ; Προς το παρόν κανένας οργανισμός δεν έχει θέσει κάτι συγκεκριμένο στο τραπέζι.

Ας δούμε μερικά ακόμα σημεία.  Διπλωματικές πηγές και στην Αθήνα και στη Μόσχα, τόνισαν πως η Ελλάδα απευθύνθηκε προ διμήνου στη Ρωσία για να συμπεριληφθεί η χώρα μας στη διάσκεψη του Βερολίνου. Με δεδομένες τις εξαιρετικά άσχημες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας ήταν σχεδόν αδύνατον να γίνει κάτι τέτοιο. Γιατί υπέβαλε ένα τέτοιο αίτημα η Αθήνα αφού δεν θα γινόταν δεκτό;

«Τι θα γίνει αν χάσετε;»

H κυβερνητική διαρροή (“Εστία” 13 και 14 Ιανουαρίου), σύμφωνα με την οποία, ο Πρόεδρος Τραμπ, ακούγοντας τον κ. Μητσοτάκη να του λέει πόσο αποφασιστικά θα αντιδράσει η Ελλάδα αν η Τουρκία παραβιάσει τις κόκκινες γραμμές, τον ρώτησε «τι θα γίνει αν χάσετε;», προκάλεσε απορία στους πολίτες.

Απορία καθώς η μεν κυβέρνηση πανηγυρίζει για την αποφασιστικότητα του Πρωθυπουργού ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο το πλαίσιο στο οποίο μίλησε ο Τραμπ.

Μπορεί η αναφορά του Αμερικανού Προέδρου σε ενδεχόμενο ελληνικής ήττας να ερμηνευθεί ως έμμεσος εκφοβισμός; Μπορεί.

Ήταν μία φιλική προειδοποίηση; μπορεί.

Είναι γνωστό πως στην επικοινωνία δύο προσώπων παίζει ρόλο και η γλώσσα του σώματος και ο τόνος της φωνής και γενικώς δεν είναι μόνο τα λόγια που ξεστομίζονται.

Αυτές είναι απορίες που πιστεύουμε πως πολλοί πολίτες έχουν. Προφανώς και οι απαντήσεις μόνο από επίσημα χείλη μπορεί να δοθούν, στο βαθμό που αυτό επιτρέπεται.

Οι επόμενες μέρες θα έχουν έντονο ενδιαφέρον.

πηγή

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares