Πέμπτη , 11 Αυγούστου 2022

Απώλειες στην Ασία εν αναμονή της κατάθεσης του Πάουελ

 

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη παρά το χθεσινό ράλι στη Wall Street, με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί λίγο πριν την ομιλία του προέδρου της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ στο Κογκρέσο.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημειώνει πτώση 0,4% στις 26.149,55 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημειώνει πτώση 1,6%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρεί σε ποσοστό 0,8%.

Στη Νότια Κορέα ο Kospi κατρακύλα 2,4%, ενώ στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 χάνει 0,2%.

Οι αγορές έχουν γνωρίσει βαριές απώλειες τις τελευταίες εβδομάδες καθώς οι επενδυτές προσαρμόζονται στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες σε ολόκληρο τον πλανήτη προκειμένου να αντιμετωπίσουν το ράλι του πληθωρισμού. Την προηγούμενη εβδομάδα οι κεντρικές τράπεζες σε ΗΠΑ, Βρετανία και Ελβετία αύξησαν τα επιτόκια τους, με την Federal Reserve να πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη αύξηση από το 1994.

Οι αυξήσεις των επιτοκίων έχουν πυροδοτήσει ανησυχίες για τις αντοχές της παγκόσμιας οικονομίας, με αρκετούς αναλυτές να εκτιμούν ότι μια ύφεση είναι πιθανή τους επόμενους μήνες. Σε αυτό το πλαίσιο η ομιλία του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ στο Κογκρέσο, αποκτά ιδιαίτερη σημασία καθώς οι επενδυτές αναζητούν στοιχεία για την πορεία της οικονομίας. Ο πρόεδρος της Fed ξεκινά σήμερα τη διήμερη κατάθεση του στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares