Δευτέρα , 22 Ιούλιος 2019
Τελευταία Νέα

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Ο Μ.Αλέξανδρος στην Αθήνα! Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ… (βίντεο+φωτογραφίες)

Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου έγιναν πριν λίγο στην Αθήνα, παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη.

Δείτε σε αποκλειστικό βίντεο που εξασφάλισε το  VoiceNews τη στιγμή της αποκάλυψης. Ευχαριστούμε την Laetiss Pimousse που μας εξασφάλισε το αποκλειστικό υλικό.

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ! Ο Μ.Αλέξανδρος στην Αθήνα! Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ…

Gepostet von VoiceNews.gr am Freitag, 19. April 2019

Πρόκειται για ένα άγαλμα ύψους 3,45 μέτρων και μήκους 3,8 μέτρων που φιλοτέχνησε ο γλύπτης Γιάννης Παππάς στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Το άγαλμα του Μακεδόνα στρατηλάτη τοποθετήθηκε σε ορθογώνιο βάθρο ύψους περίπου τριών μέτρων, που στη μία πλευρά του αναγράφει το όνομα του δημιουργού γλύπτη και στην άλλη το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου .

Πρόκειται για έναν έφιππο ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που φιλοτεχνήθηκε το 1993 -όταν οι σχέσεις της Αθήνας με τα Σκόπια στο χειρότερο σημείο. Το άγαλμα αποκτήθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού που αργότερα το δώρισε στον δήμο Αθηναίων.Ο καλλιτέχνης πέθανε το 2005, χωρίς να δει το έργο του στην πρωτεύουσα. Το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου πάνω στον Βουκεφάλα κατέληξε στον κήπο του εργαστηρίου του Γιάννη Παππά στου Ζωγράφου που έχει δωρηθεί στο Μουσείο Μπενάκη, ενώ οι κληρονόμοι του διακεκριμένου γλύπτη δήλωσαν πρόθυμοι να καλύψουν τα έξοδα ώστε να τοποθετηθεί στην πόλη, σύμφωνα με την επιθυμία του καλλιτέχνη.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares