Παρασκευή , 1 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!Δείτε την φωτογραφία που αποδεικνύει ότι η αγκαλιά είναι «φάρμακο» και αναιρεί τις αναφορές των ειδικών να ΜΗΝ αγκαλιάζετε το παιδί σας….

Tην στιγμή που ειδικοί βγαίνουν στις τηλεοράσεις  λένε να μην αγκαλιάζουμε το παιδί μας καθώς μεταδίδει τον κροωνοϊό η παρακάτω φωτογραφία είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα ότι η αγκαλιά μεταξύ γονιών και παιδιού είναι το καλύτερο «φάρμακο»

Συγκεκριμένα στην παρακάτω φωτογραφία είναι η πρώτη μαγνητική στον κόσμο αποτυπώνει επακριβώς  τι συμβαίνει την στιγμή που μητέρα και παιδί  αγκαλιάζονται .

Πρόκειται για την νευροεπιστήμονα Ρεμπέκα Σαξ που φιλάει τον 2 μηνών γιο της

Το φιλί προκαλεί χημική αντίδραση και στους 2 εγκεφάλους, μια έκρηξη της ορμόνης αγάπης,της οξυτοκίνης Αγκαλιές, φιλιά, ενεργοποιούν τον εγκέφαλό μας. Η Dopamine, ορμόνη ευεξίας, απελευθερώνεται καθώς και η βαζοπρεσίνη που συνδέει τα πρόσωπα που φιλιούνται! Πολλά και όμορφα φιλιά λοιπόν!

Το φιλί ενεργοποιεί το σύστημα ανταμοιβής του εγκεφάλου, απελευθερώνοντας την ορμόνη ντοπαμίνη που μας κάνει να αισθανόμαστε ευφορία. Επίσης, απελευθερώνει βασοπρεσίνη η οποία συνδέει συναισθηματικά τις μητέρες με τα μωρά τους, αλλά και τους ερωτικούς συντρόφους μεταξύ τους. Τέλος, απελευθερώνει σεροτονίνη, η οποία βοηθά στη ρύθμιση της διάθεσής μας.

Image

Ωστόσο οι ειδικοί όπως ο κ.Σύψας πριν λίγες μέρες προχώρησε σε προκλητικές δηλώσεις δημιουργώντας  αντιδράσεις στους γονείς με τα λεγόμενα του όπως «Απαγορεύεται να αγκαλιάζετε τα παιδιά σας»

Φαίνεται πως έχει χαθεί το μέτρο με την κάθε αναφορά του καθενός ειδικού χωρίς να στηρίζεται σε δεδομένα.

Καθώς όπως αναφέραμε η επιστήμη θεωρεί την αγκαλιά το καλύτερο «φάρμακο» .

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares