Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Αποκαρδιωτικές εικόνες και στο «Ελ. Βενιζέλος»-Εγκλωβισμένοι ταξιδιώτες κοιμήθηκαν στο πάτωμα του αεροδρομίου

Εκατοντάδες άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στο «Ελ. Βενιζέλος» και αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν στο κτίριο του αεροδρομίου, καθώς δεν υπήρχε τρόπος να φτάσουν στον προορισμό τους.Ταξιδιώτες καταγγέλλουν ότι μέχρι και αργά το βράδυ κανείς δεν μερίμνησε για το που θα φάνε ή θα κοιμηθούν, ενώ ανάμεσα τους ήταν παιδιά και ηλικιωμένοι. Πολλοί μάλιστα αναγκάστηκαν να κοιμηθούν σε καρέκλες ή και στο πάτωμα του αεροδρομίου.

Για την κατάσταση που επικρατεί στο «Ελ. Βενιζέλος» μίλησε στο OPEN o κ. Πάνος, ο οποίος βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας (24.01.2022) στον χώρο των αποσκευών. Η πτήση του έφτασε από το εξωτερικό στις 22:00 και, όπως είπε, χρειάστηκε εκχιονιστικό για να μπορέσει να έρθει το λεωφορείο να παραλάβει τους επιβάτες.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όπως είπε στο OPEN ο κ. Πάνος, οι επιβάτες της εν λόγω πτήσης παρέλαβαν τις αποσκευές τους, ωστόσο δεν υπήρχε κάποιος τρόπος για να φύγουν και έτσι αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν στο αεροδρόμιο. Πολλοί μάλιστα επέλεξαν να παραμείνουν στον χώρο των αποσκευών, καθώς -όπως εξήγησε- αν κάποιος φύγει από τον χώρο δεν μπορεί να επιστρέψει και έξω ο κόσμος είναι πολύ συνωστισμένος.

«Ο κόσμος είναι σε απόγνωση. Και οι εργαζόμενοι μπορώ να πω, γιατί δουλεύαν από χθες. Κάποιοι δοκίμασαν να φύγουν χθες στις 15:00 το μεσημέρι, με αποτέλεσμα να αποκλειστούν στην Αττική Οδό. Επέστρεψαν. Μας λένε τις ιστορίες από εκεί, που ήταν όπως φαίνεται επίσης τραγική η κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πάνος, μιλώντας το πρωί της Τρίτης (25.01.2022) στο OPEN.

Απαντώντας μάλιστα στο αν έχουν λάβει οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν, ανέφερε ότι το μόνο που έχουν ακούσει από τα μεγάφωνα του αεροδρομίου είναι ανακοινώσεις για να κρατούν αποστάσεις και να φοράνε μάσκες. Σημείωσε δε ότι, αν και ανακοινώθηκε ότι στις 12:00 θα ανοίξει ο Προαστιακός για να φύγει, εκείνος εκτιμά ότι η κατάσταση που επικρατεί στο αεροδρόμιο δεν θα αποσυμφορηθεί γρήγορα.

Τι λένε από το αεροδρόμιο

Σε επικοινωνία newsit.gr, υπεύθυνοι του αεροδρομίου δήλωσαν ότι λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας μέχρι και τις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν ελάχιστες πτήσεις. «Μετά θα δούμε πως θα εξελιχθεί η μέρα. Ξένες εταιρείες όπως Ryanair, Skyexpress, Lufthansa έχουν κάνει αναπροσαρμογή του προγράμματος τους. Πετάνε εφόσον ο διάδρομος είναι καθαρός καθώς τον εκχιονιζούμε και τον αποπαγοποιούμε εντατικά. Και χθες πετούσαν. Το αεροδρόμιο έχει κάνει όλες τις απαραίτητες και προβλεπόμενες ενέργειες βάσει των διαδικασιών και είναι λειτουργικό και έχει μεριμνήσει για τους επιβάτες που αφίχθησαν και δεν είχαν τρόπο να μεταφερθούν στους προορισμούς τους, τους προσφέραμε νερά, φαγητά και κατάλυμα» ανέφεραν στο newsit.gr από το γραφείο τύπου αεροδρομίου.

πληροφορίες από newsit.gr

Shares