Πέμπτη , 18 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ-ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε πως οι Κινέζοι παρακολουθούν τις κινήσεις & την αποδοτικότητα των παιδιών τους…

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι πλέον μία επιστημονική πραγματικότητα…

Στον απόηχο της πανδημίας της κρίσης ένα βίντεο που πραγματοποιεί το γύρο του διαδικτύου έρχεται να επιβεβαιώσει φόβους αρκετών για την όλο και περισσότερο ραγδαία εισχώρηση της τεχνολογίας στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

Οι Κινέζοι πρωτοπόροι σε θέματα τεχνολογίας και εξέλιξης έχουν εφεύρει (όπως θα δείτε και εσείς στο βίντεο παρακάτω) ένα ειδικό μηχάνημα το οποίο χρησιμοποιείται ήδη στα δημοτικά σχολεία και μαρτυρά μέσω μία ένδειξης η οποία αλλάζει χρωματισμούς το κατά πόσο τα παιδιά είναι συγκεντρωμένα στην παράδοση του μαθήματος όπως επίσης και κατά πόσο είναι παραγωγικά.

Απόρροια αυτής της κατάστασης είναι το γεγονός ότι οι γονείς μπορούν να ελέγχουν την αποδοτικότητα και τη συγκέντρωση των παιδιών τους στο σχολείο μέσω του κινητού τους τηλεφώνου ενώ σε περίπτωση που δεν είναι όσο παραγωγικά να τιμωρούνται για αυτό…

Αξίζει να αναφερθεί το γεγονός Πώς τον Ιανουάριο του 2019 οι Κινέζοι είχαν εφεύρει και θέση σε λειτουργία της «Έξυπνες» στολές με τσιπ εντοπισμού, ικανές να παρακολουθούν τις κινήσεις των μαθητών ανά πάσα στιγμή.

Οι στολές είναι εξοπλισμένες με ένα τσιπ σε κάθε ώμο, το οποίο καταγράφει την ώρα που ο μαθητής μπαίνει στο σχολείο στέλνοντας ένα βίντεο στους γονείς μέσω της Mobile εφαρμογής. Χάρη στα σημεία ελέγχου που τοποθετούνται στον σχολικό χώρο, αν κάποιος μαθητής απουσιάσει από την τάξη ή φύγει από το σχολείο η στολή ειδοποιεί τόσο τους γονείς του μαθητή όσο και τους καθηγητές του για την απουσία.

Η τεχνολογία τους βέβαια δεν περιορίζεται εκεί. Οι στολές είναι εξοπλισμένες με αισθητήρες που ανιχνεύουν μέχρι κι αν κάποιος μαθητής κοιμάται στο μάθημα. Σε αυτή την περίπτωση μάλιστα ενεργοποιείται αυτόματα ξυπνητήρι για τον «επαναφέρει στην τάξη».

Παράλληλα η στολή μπορεί να πραγματοποιεί και ανέπαφες συναλλαγές, τις οποίες οι γονείς ελέγχουν μέσω της εφαρμογής και βάζουν όρια στα έξοδα του παιδιού.

Επιπλέον χάρη στο GPS σύστημα με το οποίο είναι εξοπλισμένες οι στολές δείχνουν τις κινήσεις του μαθητή αφού αφήσει το σχολείο και μέχρι να πάει στο σπίτι.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο

https://twitter.com/Mrtdogg/status/1259192523068710912

Shares