Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ HOAXES στην ΥΠΗΡΕΣΙΑ της ΝΔ & των fakenews;…

Σε ένα iδιαίτερα σοβαρό ατόπημα υπέπεσαν πρν λίγες ημέρες τα ellinika hoaxes στην προσπάθειά τους να πείσουν το ελληνικό κοινό ότι…

…είναι fake news “απόρρητη” γερμανική έκθεση που υποστήριζε ότι ο COVID 19 υπερεκτιμήθηκε. Και αυτό διότι την έκθεση δεν την συνέταξε kάποιος τυχαίος, όπως θέλουν να εμφανίσουν τα hoaxes, αλλά ένας πολιτικός επιστήμονας ονόματι Stephen Kohn με την συμβολή Γερμανών επιστημόνων, για λογαριασμό της υπηρεσίας Unit KM4 του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών (σ.σ. υπηρεσία διαχείρισης κρίσεων, κάτι σαν τη δική μας “πολιτική προστασία”), στην οποία ο ίδιος εργαζόταν στο παρελθόν.

Έτσι,Στις αρχές Μαΐου ο Kohn έδωσε την έκθεση στην δημοσιότητα, με αποτέλεσμα η γερμανική κυβέρνηση να τον θέσει σε καθεστώς “αναστολής καθηκόντων”. πώς άλλωστε να μην το έκανε.καθώς στην 93 σελίδων έκθεση αναφερόταν, μεταξύ άλλων, ότι ο κορωνοιός είχε παγκοσμίως πολύ λιγότερα θύματα σε σχέση με την γρίπη της περιόδου 2017-2018, ότι τα μέτρα του lockdown είχαν πολλαπλές και βαριές συνέπειες και έφερνε στο προσκήνιο ως παράδειγμα χειρουργεία και άλλες θεραπείες που χαρακτηριζόταν επίσης ως μείζονος σημασίας και αναβαλλόταν επειδή το σύστημα υγείας είχε ρίξει όλο το βάρος στην αντιμετώπιση του ιού.

Ερχόμενοι τώρα στεναχώρια φίμωση σε ότι αντίκειται με τα μέτρα και τις ειδήσεις που αναπαράγονται για τον κορονοϊό…

Το συγκεκριμένο θέμα παρουσιάστηκε διάφορους ελληνικούς ιστότοπους και όπως ήταν φυσικό τα εγχώρια hoaxes “έπεσαν” με τα μούτρα στη δουλειά…

Όπως ήταν φυσικό ο συγκεκριμένος επιστήμονας δεν αντιμετωπίστηκε βάση της ιδιότητας του αλλά ως ένας απλός υπάλληλος όποιος καταχράστηκε πληροφορίες της υπηρεσίας με απώτερο σκοπό να μεταδώσει προσωπικές του απόψεις…Τα εγχώρια hoaxes υιοθέτησαν χωρίς δεύτερη σκέψη την ανακοίνωση γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών επισημαίνοντας Μάλιστα πως υπάρχει μία ακόμα επίσημη μελέτη η οποία είναι αναρτημένη στον ιστότοπο του υπουργείου η οποία αναφέρει πόσο σε περίπτωση μη εφαρμογής των μέτρων πού Εφαρμόστηκαν για την καταπολέμηση της πανδημίας, η χώρα της Γερμανίας θα μπορούσε να θρηνεί πάνω από ένα εκατομμύριο νεκρούς.

Φυσικά δεν χρειάζεται καν να αναφέρουμε αν εγχώρια hoaxes μπήκαν στη διαδικασία να διασταυρώσουν τις πληροφορίες τις οποίες είχαν στα χέρια τους ερευνώντας σε βάθος αν οι αριθμοί της εποχικής γρίπης είναι αληθείς ή τουλάχιστον να διερευνήσουν τα όσα αναφέρει στην επίσημη έκθεση του ο Γερμανός επιστήμονας.

Αναμφίβολα η ενόχληση της γερμανικής Κυβέρνησης για την διαρροή των πληροφοριών ήταν πρόδηλη και υπό αυτό το πρίσμα ο Kohn αποτελεί πλέον παρελθόν από αυτή. Πάνω-κάτω η πρακτική της γερμανικής κυβέρνησης αποτελεί τη συνήθη πρακτική που χρησιμοποιούν οι περισσότερες κυβερνήσεις όταν επιθυμούν η επικοινωνιακή του στρατηγική να μην επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες με αποτέλεσμα οι διαρροές που προκύπτουν να τους φέρουν μπροστά από την διαχείριση ακόμα μίας επικοινωνιακής κρίσης η οποία μόνο ευχάριστη δεν είναι!

Διερωτόμαστε λοιπόν αν η κυβέρνηση της Γερμανίας προβαίνει με τέτοια ευκολία σε ενέργειες που προσβάλλουν την Ελεύθερη διάδοση πληροφοριών, πόσες και τι δυναμικότητας ήταν οι ανάλογες ενέργειες που πιθανώς να έχει προβεί και η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να καταφέρει να διαχειριστεί την υγειονομική και επικοινωνιακή κρίση που ξέσπασε σαν “κεραυνός εν αιθρία” όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τελικά,ενημερωνόμαστε επαρκώς από τα Μέσα ενημέρωσης ή απλά είμαστε αναγκασμένοι να πιστεύουμε δίχως δεύτερη σκέψη και προβληματισμό αυτά που επιθυμεί η εκάστοτε κυβέρνηση να επικοινωνήσει προς τα κοινά-στόχους της;

 

με πληροφορίες από epixirimatias.gr

Shares