Τρίτη , 3 Οκτωβρίου 2023

Αποκάλυψη-βόμβα – Ξεκάθαρα η Νίκη στηρίζει Νέα Δημοκρατία

 

Εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή ακροάσεων της Βουλής η τοποθέτηση νέου προέδρου στο Πράσινο Ταμείο, που εισηγήθηκε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στη θέση του προέδρου του Πράσινου Ταμείου, η οποία έμεινε κενή μετά την αναβάθμιση του Στάθη Σταθόπουλου, που ανέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα Δασών στο ΥΠΕΝ τοποθετείται ο Γιάννης Ανδρουλάκης.

Ο κος Ανδρουλάκης σε σύντομο μήνυμα του ευχαρίστησε για το διορισμό του στη θέση του προέδρου του Πράσινου Ταμείου τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρο Σκυλακάκη «για την τιμή και την εμπιστοσύνη και την Επιτροπή της Βουλής για την ευκαιρία που μου έδωσε να αναπτύξω τις σκέψεις του» τονίζοντας ότι: «η συμβολή του Ταμείου στην αποκατάσταση των συνεπειών των πρόσφατων πυρκαγιών και στην επιδίωξη του φιλόδοξου στόχου της κλιματικής ουδετερότητας θα είναι σημαντική».

Ο ίδιος σημείωσε ότι: «Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου, συνεργαζόμενος στενά με την πολιτική ηγεσία, τα κυβερνητικά όργανα και τη Βουλή των ελλήνων».

Ο Γιάννης Ανδρουλάκης κατάγεται από την Κρήτη. Ζει και εργάζεται εδώ και χρόνια στην Θεσσαλονίκη, έχοντας αποφοιτήσει από τη Νομική Σχολής του Α.Π.Θ., και λάβει εν συνεχεία μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο δημόσιο δίκαιο και την πολιτική επιστήμη. Είναι μαχόμενος δικηγόρος από το 1993 ενώ διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου και πρόεδρος της Επιτροπής Κτηματολογίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Έχει εργαστεί στο project του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP), που σήμερα αποτελεί το μεγαλύτερο ιδιωτικό έργο εν εξελίξει στην επικράτεια.

 

Συμμετείχε ενεργά σε κινήσεις του φιλελεύθερου χώρου, φθάνοντας στην θέση του Γενικού Γραμματέα του κόμματος «Δράση», όπως και ο υπουργός ΠΕΝ Θόδωρος Σκυλακάκης,  μιας πολιτικής κίνησης που έδιδε έμφαση στις ιδέες της πολιτικής ελευθερίας, της οικονομίας της αγοράς και της ανοιχτής κοινωνίας. Από το 2017 όπως και τα άλλα στελέχη της «Δράσης» ο κος Ανδρουλάκης προχώρησε στη Νέα Δημοκρατία της οποίας είναι ενεργό στέλεχος.

 

Ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ στις τελευταίες ευρωεκλογές. Ο Γιάννης Ανδρουλάκης το 2020 διορίστηκε από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών διοικητής της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Οδικών Τελών και Ηλεκτρονικής Διαχείρισης Οδικού Δικτύου.

 

Το κόμμα ΝΙΚΗ είναι δεκανικι της ΝΔ

 

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως το συγκεκριμένο (ξεκάθαρα κομματικό πρόσωπο) στηρίχθηκε από το κόμμα ΝΙΚΗ του κου Νατσιού.

 

Είναι πρωτόγνωρο κοινοβουλευτικά να υπερψηφίζεται από κόμμα της αντιπολίτευσης πρόσωπο – πρόταση της κυβέρνησης και μάλιστα σε μία θέση που θα διαχειρίζεται περίπου 4 δις προυπολογισμό.

 

Μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΙΚΗ συντάσσεται με τη ΝΔ. Το ίδιο είχε γίνει και στο ζήτημα της ψήφου των ομογενών. Με ευρύτατη πλειοψηφία πάνω από τη συνταγματική εντολή των 200 ψήφων ψηφίσθηκε  στη Βουλή το νομοσχέδιο για την άρση των περιορισμών για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

 

«Ναι» από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., τη Νίκη και την Πλεύση Ελευθερίας. 

 

Δεν είναι τυχαία η στήριξη της ΝΙΚΗΣ σε ουσιαστικά θέματα. Στο ποιοι ψηφίζουν και στο ποιοι διαχειρίζονται χρήματα. 

 

Άλλωστε ο Κ.Βελόπουλος ανέκαθεν έκανε λόγο για κόμμα ‘ δεκα-νικη ‘ της ΝΔ που επιδιώκει να αλλάξει άμεσα τον εκλογικό νόμο.

 

 

Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία 200 βουλευτών δίνει τη δυνατότητα αλλαγής του εκλογικού νόμου, με το νέο εκλογικό σύστημα να ισχύει στο αμέσως επόμενο στήσιμο των καλπών. Η άμεση αλλαγή του εκλογικού νόμου, χωρίς δηλαδή να μεσολαβήσει δεύτερη εκλογική αναμέτρηση με ενισχυμένη αναλογική, είναι και η μόνη περίπτωση στην οποία η ΝΔ θα χρειαστεί συναίνεση άλλης κοινοβουλευτικής δύναμης. 

 

Η ΝΔ (μαζί με το ΠΑΣΟΚ) και τη ΝΙΚΗ θα μπορούν να ξεκινήσουν τη διαδικασία αλλαγής του εκλογικού νόμου, προς μία ακόμα πιο ενισχυμένη αναλογική με αποτέλεσμα να ομιλούμε για ‘κοινοβουλευτική δικτατορία Μητσοτάκη’. 

 

Για το γραφικό του θέματος με τις ταυτότητες δεν συζητάμε. Δεν είναι ζήτημα του αν διαφωνεί κανείς θρησκευτικά ή όχι. Είναι η εκμετάλλευση – εργαλειοποίηση της ΠΙΣΤΗΣ των Ελλήνων ορθοδόξων.

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares