Δευτέρα , 19 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Αποκάλυψη-”βόμβα” : Ο Ερντογάν χρησιμοποιούσε το ISIS για πολιτικά κίνητρα στη Συρία…..

Αποκάλυψη-''βόμβα'' : Ο Ερντογάν χρησιμοποιούσε το ISIS για πολιτικά κίνητρα στη Συρία.....

“Έκοψε τα κεφάλια” όσων ερευνούσαν τα δίκτυα της τρομοκρατίας


Ητουρκική κυβέρνηση έθεσε σκόπιμα σε εφαρμογή θανατηφόρα επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία (ISIS) σε μια τουρκική συνοριακή πόλη πριν από πέντε χρόνια, προκαλώντας τεράστια αναταραχή, όπως αποκάλυψε το nordicmonitor.

Η επίθεση στόχευε κυρίως μέλη της Ομοσπονδίας Σοσιαλιστικών Συλλόγων Νεολαίας (SGDF), που είναι Κούρδοι σοσιαλιστές που σχεδίαζαν να συμβάλουν στις προσπάθειες ανοικοδόμησης της συριακής παραμεθόριας πόλης Kobani.

Η απότομη και συνοπτική απομάκρυνση 85 αξιωματικών πληροφοριών από τους 115 που παρακολουθούσαν τα δίκτυα τρομοκρατίας και τζιχαντιστών στη Σουρουκ, βασικό σημείο διέλευσης για τη Συρία, επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς περί σκοπιμότητας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος παρέιχε βοήθεια στους τζιχαντιστές επί σειρά ετών, σε μια προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης Μπασάρ αλ Άσαντ στη Δαμασκό. Το Σουρουκ ήταν στο προσκήνιο επειδή η γειτονική συριακή πόλη Kobani της Συρίας ήταν υπό πολιορκία από το ISIS και η περιοχή αποτελούσε διάδρομο για τη διέλευση των μαχητών του ISIS.

Πέρασαν πέντε χρόνια από την επίθεση του ISIS, ωστόσο το σύννεφο της υποψίας για συνενοχή της κυβέρνησης Ερντογάν δεν έχει εξαφανιστεί ποτέ, και η δίκη στην υπόθεση έφερε περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις στους πρωταγωνιστές της επίθεσης. Η απομάκρυνση των αστυνομικών πληροφοριών της αστυνομίας από την κυβέρνηση του Ερντογάν ήρθε όταν ο Εθνικός Οργανισμός Πληροφοριών (MIT) πιάστηκε να μεταφέρει βαριά όπλα σε τζιχαντιστικές ομάδες στη Συρία τον Ιανουάριο του 2014. Η κυβέρνηση κατάφερε να αναστείλει όλες τις τρέχουσες έρευνες για την Αλ Κάιντα και το ISIS.

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares