Σάββατο , 12 Ιουνίου 2021

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – “ΒΟΜΒΑ” Αρμένιου δημοσιογράφου: “Η Τουρκία προσλαμβάνει Σύριους μισθοφόρους για να σταλούν στα ελληνικά σύνορα” (ΒΙΝΤΕΟ)

Αρμένιος δημοσιογράφος, γνωστός για την ποκάλυψη του περί συμμετοχής Σύριων μισθοφόρων στις συγκρούσεις στο Artsakh, η οποία ενορχηστρώθηκε από την όμορη Τουρκία, πραγματοποιεί ακόμα μια αναφορά “βόμβα” για επικείμενη στρατολόγηση κι άλλων μισθοφόρων με προορισμό την Ελλάδα…

Σύμφωνα με πληροφορίες, Σύριοι μισθοφόροι μεταφέρονται από το Ιντλίμπ στο Αζερμπαϊτζάν μέσω Τουρκίας.

Ο Abraham Kasparian, αρμένιος δημοσιογράφος από τη Συρία, αποκάλυψε το περιεχόμενο συνομιλιών μεταξύ τρομοκρατών με έδρα το Ιλντίπ, που υποστηρίζουν ότι η Τουρκία στρατολογεί τώρα Σύριους μισθοφόρους για να σταλούν πλέον στα ελληνικά σύνορα.

Ο δημοσιογράφος του ArmNews, σημείωσε μέσω του ενημερωτικού καθημερινού δελτίου πως μια σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι «εξαιρετικά πιθανός» καθώς χιλιάδες Σύριοι μαχητές-μισθοφόροι είναι έτοιμοι να αναπτυχθούν στα χερσαία σύνορα με την Ελλάδα.

Ο Κασπαριάν υποστηρίζει πως η Τουρκία φιλοξενεί χιλιάδες Συριανούς μαχητές και η Άγκυρα σχεδιάζει να τους «κάψει» σε μια νέα τοποθεσία καθώς το Αζερμπαϊτζάν δεν θα είναι αρκετό για να αναπτυχθούν όλοι από την στιγμή που ο Συριακός πόλεμος φτάνει στο τέλος του μετά από 9 συναπτά έτη συγκρούσεων.

Ο Συριακός πόλεμος, που διεξάγεται από το 2011, έχει σχεδόν τελειώσει. Η Τουρκία είναι το μόνο περιφερειακό κράτος που συνεχίζει να υποστηρίζει εξτρεμιστικούς μαχητές στη χώρα που έχει υποστεί πόλεμο και δεν σχεδιάζει να παραιτηθεί από τον έλεγχο της επαρχίας Ιλντίπ, παρατείνοντας τα δεινά.

Ωστόσο, πολλοί από τους Συριακούς μαχητές δημιουργούν εσωτερικά προβλήματα στην Τουρκία, γεγονός που αποτελεί και τον βασικό λόγο για τον οποίο ο Τούρκος πρόεδρος τους διασκορπίζει ως κινητή δύναμη μάχης για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του στη Λιβύη και το Αζερμπαϊτζάν.

Παρόλα αυτά όμως και σύμφωνα με τον Αρμένιο δημοσιογράφο, μερικοί από αυτούς προορίζονται για επιχειρησιακή ανάπτυξη στα χερσαία σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, στην περιοχή της Θράκης

Ο Κασπαριάν, ευρέως γνωστός για την δημοσιογραφική του αξιοπιστία και εγκυρότητα, με ο εντυπωσιακό ιστορικό, ολοκλήρωσε το ημερήσιο δελτίο, λέγοντας ότι η έκθεσή του ότι:

«Θα είναι ένα εξαιρετικό δώρο για τους Έλληνες μας και τη νοημοσύνη τους. Είμαι βέβαιος ότι οι Έλληνες φίλοι μας και η νοημοσύνη τους έχουν ήδη αυτές τις πληροφορίες, αλλά αν όχι – τότε ορίστε»

Η εν λόγω έκθεσή σχετικά με τους Σύριους μισθοφόρους που ετοιμάζονται να αναπτυχθούν στα ελληνικά σύνορα προέκυψε όταν η Stephanie Turco Williams, ο κορυφαία απεσταλμένη του Ηνωμένου Βασιλείου για τη Λιβύη, ανακοίνωσε σήμερα ότι ξένοι μισθοφόροι θα αποχωρήσουν «από όλα τα εδάφη, τον αέρα και τη θάλασσα της Λιβύης» μέσα σε διάστημα μερικών μηνών.

Τώρα, μένει να δούμε την τελική απόφαση του Τούρκου προέδρου σχετικά με τους μισθοφόρους. Εν ολίγοις,το άν ο Ερντογάν σκοπεύει να τους στείλει πίσω στο Ιντλίμπ, να τους κρατήσει εντός του θώκου του ισλαμικού κράτους ή να τους στείλει στα ελληνικά σύνορα.

Έχει αναφερθεί πολλάκις ότι μαχητές του ISIS και της Αλ Κάιντα από τη Συρία έχουν περάσει τα ελληνοτουρκικά σύνορα στο παρελθόν με σκοπό να προσεγγίσουν άλλους προορισμούς στην Ευρώπη.

Επί του παρόντος, η Τουρκία εμπλέκεται στρατιωτικά στη βόρεια Κύπρο, τη βόρεια Συρία, το βόρειο Ιράκ, τη Λιβύη, το Artsakh και επίσης εναντίον του ενός μέλους του ΝΑΤΟ, που δεν είναι άλλο από την Ελλάδα όπου έχει σοβαρές βλέψεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Τουρκία,μια χώρα που ο λαός της λιμοκτονεί αυτή την στιγμή, εμπλέκεται σε εχθροπραξίες με τους περισσότερους από τους γείτονές της για να εξασφαλίσει ενεργειακές ροές και να προμηθεύσει φθηνό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, τόσο ώστε να διευκολύνει το εμπόριο πετρελαίου αίματος με το ISIS.

Με την τουρκική οικονομία συρρικνώνεται ραγδαία, ο Ερντογάν υπόσχεται στους Τούρκους πολίτες οικονομική ευημερία υπό το πρόσχημα της αναδημιουργίας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη, η Ελλάδα δεν είναι χώρα που έχει διεισδύσει στον πόλεμο για σχεδόν μια δεκαετία και έχει έναν στρατό περισσότερο από ικανό να αποτρέψει την τουρκική επιθετικότητα, γι ‘αυτό η Τουρκία αρνείται συνεχώς να επιτίθεται απευθείας στην Ελλάδα παρά τις αδιάκοπες απειλές πολέμου.

Ακόμα ,η Τουρκία έχει εμπρακτα αποδείξει ότι οι Σύριοι μισθοφόροι της είναι ανα πάσα στιγμή έτοιμοι να αναπτυχθούν για να εξυπηρετήσουν τις ατζέντες του Ερντογάν, όπως έχει γίνει ήδη ιδιαίτερα αντιληπτό από τις συγκρούσεις στη Λιβύη και το Αζερμπαϊτζάν.

Το αν, τελικά θα τους χρησιμοποιήσει ο Τούρκος πρόεδρος εναντίον της Ελλάδας, μένει να το διαπιστώσουμε, αλλά με τους συριακούς μισθοφόρους να συζητούν ήδη την «υψηλή πιθανότητα» η Τουρκία να πολεμήσει με τον «σύμμαχό της» στο ΝΑΤΟ, αυτή είναι μια ξεκάθαρη απειλή εθνικής ασφάλειας που πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά η Αθήνα.

με πληροφορίες από greekcitytimes.com/ Paul Antonopoulos

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares