Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Αποκάλυψη “βόμβα” – Απολύθηκε Γαλλίδα υπουργός επειδή ξεσκέπασε τον Ζελένσκι!

Η πρώην υπουργός της Γαλλίας και υποψήφια για την Προεδρία Σεγκολέν Ρουαγιάλ στηλίτευσε την «προπαγανδιστική εκστρατεία του Ουκρανού Προέδρου Βλ. Ζελένσκι» που στοχεύει στην αποτροπή των ειρηνευτικών συνομιλιών.

«Η τρομοκρατική προπαγάνδα του Ζελένσκι έχει δύο στόχους», είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM. “Ο πρώτος στόχος είναι να παρακινήσει τον στρατό του. Όταν ο Ουκρανός πρόεδρος μιλά για βασανισμό στρατιωτών, θα πρέπει να επηρεάσει τους Ουκρανούς στρατιώτες, να τους κινητοποιήσει. Χρησιμεύει επίσης ως εμπόδιο στην ειρηνευτική διαδικασία.”

https://twitter.com/Windancer2706/status/1568847089429364737?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1568847089429364737%7Ctwgr%5E57fb98603218b00e972181b665d3e77d4e7fb8f8%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Ffantomas.gr%2Fapolythike-i-segkolen-royagial-epeidi-tolmise-na-katigorisei-ton-zelenski%2F

Σύμφωνα με την Ρουαγιάλ, μια τέτοια προπαγάνδα πρέπει να τεθεί εκτός νόμου:

«Είναι απαραίτητο ο ΟΗΕ και η δημοσιογραφική κοινότητα να απαγορεύσουν την εργαλειοποίηση του φόβου».

Η Ρουαγιάλ υπήρξε δύο φορές μέλος του γαλλικού υπουργικού συμβουλίου, υπηρετώντας ως υπουργός Οικολογίας. Ήταν επίσης πρεσβευτής της Γαλλίας για την Αρκτική και την Ανταρκτική. Στις προεδρικές εκλογές του 2007, έλαβε περισσότερο από το 46% των ψήφων στον δεύτερο γύρο, χάνοντας από τον Νικολά Σαρκοζί.

 

Απολύθηκε από το κανάλι

Απολυμένη πλέον από την BFMTV λόγω των αμφιλεγόμενων παρατηρήσεών της για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε η Ρωσία στην Ουκρανία, η Σεγκολέν Ρουαγιάλ εξέφρασε τη λύπη της με ανάρτηση στο Twitter.

Σύμφωνα με αυτήν, η απόφαση που έλαβε ο Διευθυντής του καναλιού Marc-Olivier Fogiel είναι θέμα «περίεργου αυταρχισμού» που αντιβαίνει στην ελευθερία της έκφρασης. «Έτσι λοιπόν με λογοκρίνουν από το BFMTV επειδή είπα απαγορευμένες αλήθειες και, ακόμη πιο σοβαρό έγκλημα, ότι δέχτηκα άλλο τηλεοπτικό κανάλι να μιλήσει γι’ αυτό», είπε η πρώην υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές με τους Γάλλους σοσιαλιστές, προτού ευχαριστήσει τους υποστηρικτές της.

Σύμφωνα με τον Marc-Olivier Fogiel, γενικό διευθυντή του BFMTV, η Σεγκολέν Ρουαγιάλ είχε «αναλάβει» να επιστρέψει στο κανάλι για να «απολογηθεί»;

«Δεν λογοκρίνεσαι. Θα συνεχίσουμε να σε προσκαλούμε. Από την άλλη, διακόπτουμε τη συνεργασία μας αφού δεν τηρείτε τις δεσμεύσεις σας. Τα λέμε σύντομα στο σετ μας ως καλεσμένη…», απάντησε ο Marc-Olivier Fogiel στο Twitter την Τρίτη.

 

fantomas.gr

Shares