Σάββατο , 19 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κ.Μουτζούρη: Δεν έπρεπε να δεχθούμε μειωμένη επήρεια για Στροφάδες και Οθωνούς στη συμφωνία με την Ιταλία……

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κ.Μουτζούρη: Δεν έπρεπε να δεχθούμε μειωμένη επήρεια για Στροφάδες και Οθωνούς στη συμφωνία με την Ιταλία......

Η Ελλάδα σωστά έκανε τη συμφωνία με την Ιταλία για τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών, αλλά δεν έπρεπε να δεχθεί μειωμένη επήρεια για νησιά όπως οι Οθωνοί και η συστάδα των Στροφάδων, γιατί θα αποτελέσει «κακό προηγούμενο», που «θα το επικαλεστούν οι Τούρκοι», δήλωσε σε εφ΄όλης της ύλης συνέντευξή του από το στούντιο του FOCUS FM 103.6, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.

Μιλώντας στο Στέφανο Δαμιανίδη και την εκπομπή «FOCUS στη 1», ο κ.Μουτζούρης ανέφερε χαρακτηριστικά για τη μειωμένη επήρεια (16:42) «θα προτιμούσα να μην είχε γίνει αυτό. Όσον αφορά την Ιταλία δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα, αλλά δημιουργούμε κάποιο κακό προηγούμενο. Θα το επικαλεστούν (οι Τούρκοι), θα έπρεπε να μη γίνει αυτό. Κανείς θα έλεγε «από το να μην υπάρχει τίποτα- έστω και αυτό -και ας το διορθώσουμε στην πορεία». Αλλά είναι κακό αυτό. Θα έπρεπε να μη γίνει, αλλά πιθανό ήταν η μόνη εφικτή λύση και έπρεπε να κάνουμε αυτό το βήμα», σημείωσε ο Περιφερειάρχης, τονίζοντας παράλληλα πως «αυτά, που επιδιώκει η Τουρκία, είναι επιθετικές κινήσεις».

Δεν είμαι κανένας επαναστάτης, είμαι άνθρωπος του… «κατεστημένου»
Ο κ.Μουτζούρης μίλησε για «ατυχή έμπνευση» της κυβέρνησης να επιβληθούν δια της βίας οι δομές στα νησιά, κάτι, που όπως είπε, «έφερε» τον Έβρο, ο Έβρος «σήκωσε» την κυβέρνηση και κατόπιν ήρθε και ο κορωνοϊός και αναγκάστηκε να αλλάξει τακτική. Σε μία προσωπική μάλιστα εξομολόγηση για το ρόλο του ίδιου, τα επεισόδια με τα ΜΑΤ και την απρεπή χειρονομία του για τον πρωθυπουργό, είπε πως (12:45) «δεν είμαι κανένας επαναστάτης, είμαι συντηρητικός άνθρωπος, ένας άνθρωπος του κατεστημένου, ένας πρώην Πρύτανης του Πολυτεχνείου, ένας καθηγητής, ο οποίος όμως συνομίλησε με τον εαυτό του όταν εξελέγη και αποφάσισε, ότι θα διαφυλάσσει τα συμφέροντα του λαού, που τον εξέλεξε και όχι της όποιας κυβερνήσεως. Το συμφέρον ήταν να μη γίνουν οι δομές. Αυτό προασπίστηκα και θα το ξαναπροασπιστώ αν χρειαστεί οποτεδήποτε», σημείωσε.
(6:45) «Εμείς πρωτοστατήσαμε σε αυτό τον ξεσηκωμό, να μη γίνουν αυτές οι δομές, γιατί θεωρήσαμε, ότι θα ήταν μόνιμη εγκατάσταση στο κέντρο των νησιών και ανθρώπων, οι οποίοι έχουν αλλότρια συμφέροντα και μέσα στους οποίους υπάρχουν και άνθρωποι, που απεργάζονται το κακό της χώρας μας», εξήγησε ο κ.Μουτζούρης και συμπλήρωσε πως η Λέσβος, η Χίος και η Σάμος «φυλάσσουν Θερμοπύλες της Ευρώπης από ανατολάς» και « 5 χρόνια έχουν υποστεί τα πάνδεινα από τη διέλευση και παραμονή εκατομμυρίων ανθρώπων, που ήταν αρχικά πρόσφυγες από Συρία, όμως τελευταία είναι οικονομικοί μετανάστες, που θέλουν να πάνε στην Ευρώπη και εγκλωβίστηκαν στην Ελλάδα».

«Είναι άδικο να φέρεται αυτό το βάρος και φορτίο από αυτά τα νησιά», υπογράμμισε ο κ.,Μουτζούρης και συμπλήρωσε πως η Ελλάδα πρέπει να απαιτήσει από τις ευρωπαϊκές χώρες να ανοίξουν τα σύνορά τους και δεχθούν αυτούς, για τους οποίους έχουν εγκριθεί οι αιτήσεις ασύλου.

Είμαστε εδώ, ελάτε για τουρισμό!

Ο κ.Μουτζούρης, που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της καμπάνιας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την προώθηση του τουρισμού, μίλησε για «ιδιαίτερο δεσμό», που έχουν οι Βορειοελλαδίτες με τα νησιά αυτά και τους κάλεσε να τα επισκεφθούν ως τουρίστες. «Φέτος ο τουρισμός από το εξωτερικό είναι αβέβαιος και ασαφής, έχουμε κακά σημάδια με ακυρώσεις πτήσεων charter και επικεντρωνόμαστε στον εσωτερικό τουρισμό. Χίος και Λέσβος είχαν πάντα τουρισμό από τη Βόρεια Ελλάδα, είμαστε εδώ και σας περιμένουμε», τόνισε ο κ.Μουτζούρης. Για την έλλειψη ακτοπλοϊκής σύνδεσης, είπε, ότι η γεωγραφική θέση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης δε βοηθάει, γιατί είναι πολύ περισσότερα μίλια και οι εταιρίες προτίμησαν το λιμάνι της Καβάλας, όμως το οδικό δίκτυο είναι άριστο, ενώ υπάρχει και καθημερινή αεροπορική σύνδεση.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ.Κ.Μουτζούρη στον FOCUS FM, εδώ:

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares