Δευτέρα , 21 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Το «ΒΡΩΜΙΚΟ» ΠΑΙΧΝΙΔΙ στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ! Την ΔΕΙΧΝΟΥΝ….

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Το «ΒΡΩΜΙΚΟ» ΠΑΙΧΝΙΔΙ στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ! Την ΔΕΙΧΝΟΥΝ....

Λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές και ο ΑLPHA έδωσε στην δημοσιότητα την δημοσκόπηση της εταιρίας της ΜETRON ANALYSIS .Σύμφωνα με την εκτίμηση ψήφου προκύπτει διαφορά στην πρόθεση ψήφου στις 7,7 μονάδες   – Τρίτο κόμμα το ΚΙΝΑΛ, εξακομματική βουλή-Δείτε την εκτίμηση για την κατανομή των εδρών

Στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης είναι τα εξής:

ΝΔ: 31,2 %

ΣΥΡΙΖΑ :23,5 %

Κίνημα αλλαγής: 6,1 %

ΚΚΕ:3,8 %

Χρυσή Αυγή:3,6 %

Ελληνική Λύση:1,7 %

Μέρα 25: 2,8%

Πλεύση Ελευθερίας: 1,1%

Δημιουργία Ξανά:1,0 %

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Το «ΒΡΩΜΙΚΟ» ΠΑΙΧΝΙΔΙ στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ! Την ΔΕΙΧΝΟΥΝ....

 

 

Πάντως αν σκεφτεί κανείς θα διαπιστώσει ότι το το 1,7 % της  Ελληνικής Λύσης , δεν μπορεί να είναι ο μέσος όρος της εκτίμησης ψήφου που μας λένε  στο 1,6% – 3,4% .

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Το «ΒΡΩΜΙΚΟ» ΠΑΙΧΝΙΔΙ στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ! Την ΔΕΙΧΝΟΥΝ....

Όπως και πριν στις Ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κ.Βελόπουλου εμφανιζόταν εκτός Ευρωβουλής, αυτό που προκαλούσε εντύπωση ήταν η μεγάλη διαφορά αποκλίσεων που είχαν πολλές δημοσκοπήσεις μεταξύ τους.

Πώς γίνεται τώρα να εμφανίζεται ο Γ.Βαρουφάκη μέσα στην Βουλή ένας πολιτικός, ο οποίος δεν κατάφερε να μπει στην Ευρωβουλή και σημείωσε κάτω από 3 %.

Έτσι και τώρα η σημερινή δημοσκόπηση εμφανίζει την Ελληνική Λύση να μένει εκτός Βουλής.

Επιτέλους φαίνεται αυτό που λέγαμε καιρό και φωνάζαμε ότι οι εταιρείες δημοσκοπήσεων παίζουν «βρώμικο »παιχνίδι εναντίον του κόμματος του Κ.Βελόπουλου.

Η απάντηση θα φανεί την ημέρα των εκλογών στις 7 Ιουλίου , όπου εκεί οι Έλληνες θα δείξουν την  εμπιστοσύνη τους στην Ελληνική Λύση.

Ωστόσο η απάντηση δεν άργησε να έρθει από τον Κ.Βελόπουλο ,ο ίδιος μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό θέλησε να απαντήσει και πραγματικά η απάντηση που δίνει είναι αποστομωτική.

Δείτε εδώ τι έλεγε η ίδια εταιρεία πριν τις Ευρωεκλογές για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και τις Εθνικές εκλογές.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΟΚ για ΜΑΞΙΜΟΥ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ! Στη Βουλή η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ! Βίντεο με σχόλιο του Κ. Βελόπουλου…

Μάλιστα, αναφορικά με τα δεδομένα της δημοσκόπησης, αυτά «δίνουν» αυτοδυναμία στη ΝΔ. Στο σενάριο όμως, με αναλογική κατανομή της αδιευκρίνιστης ψήφου στα κόμματα, στη βουλή εισέρχεται και η Ελληνική Λύση, με ποσοστό 3,1%.

Σ’ αυτό το σενάριο τα εκλογικά ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: 37,5 για τη ΝΔ, 27,3% για τον ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν: ΚΙΝΑΛ 8,7%, Χ.Α. 67,%, ΚΚΕ 6,4% και Ελληνική Λύση 3,1%. Σ’ αυτό το σενάριο η κατανομή των εδρών γίνεται ως εξής: ΝΔ: 154, ΣΥΡΙΖΑ 76,  ΚΙΝΑΛ 24, ΧΑ 19, ΚΚΕ 18.ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Το «ΒΡΩΜΙΚΟ» ΠΑΙΧΝΙΔΙ στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ! Την ΔΕΙΧΝΟΥΝ....

Γράφαμε συγκεκριμένα.

Πριν από λίγες δε ώρες είχαμε την εξής είδηση:

Σοβαρό πρόβλημα συσπείρωσης από τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος εμφανίζει στις τελευταίες κυλιόμενες μετρήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ. Το πρόβλημα έχει καταγράψει και έχει μεταφέρει στον πρωθυπουργό ο εκλογολόγος Ηλίας Νικολακόπουλος ο οποίος είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για την διαφορά που θα έχει η ΝΔστις εθνικές κάλπες.

Το χειρότερο για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μόνο το πρόβλημα που έχει εμφανιστεί στους ψηφοφόρους του οι οποίοι μπορεί να μην πάνε καν στις κάλπες γνωρίζοντας ότι το κόμμα τους θα είναι δεύτερο, αλλά η συνεχόμενη αυξητική τάση της ΝΔ η οποία πλησιάζει το 40%, εξασφαλίζει αυτοδυναμία και θα πετύχει ένα πρωτοφανή εκλογικό θρίαμβο.

Φαίνεται λοιπόν από τα στοιχεία των μετρήσεων ότι:

  1. Η ΝΔ θα αυξήσει σίγουρα τα ποσοστά που είχε στις ευρωεκλογές. Στις κυλιόμενες επιβεβαιώνεται ότι εάν πάρει με το μέρος της την πλειοψηφία των αναποφάσιστων θα πλησιάσει το 40% (38%-40%).
  2. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει να αντιμετωπίσει τρια σοβαρά προβλήματα. Την απροθυμία των ψηφοφόρων να πάνε να ψηφίσουν γιατί ξέρουν ότι το αποτέλεσμα δεν θα ανατραπεί, την δυναμική που αναπτύσσει ο Γ. Βαρουφάκης αριστερότερα του κυβερνητικού κόμματος και τους αναποφάσιστους που η τάση δείχνει ότι θα πάνε με το πρώτο κόμμα, δηλαδή τη ΝΔ. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται μεσοσταθμικά στο 23%, αλλά εάν υπάρξει αποχή, μπορεί να πέσει στο 22% ή και στο 21%.
  3. Το Κίνημα Αλλαγής στις κυλιόμενες που έχουν καταγράψει τις εσωκομματικές εξελίξεις κινείται κοντά στο 7%-8%, δεν φαίνεται δηλαδή να έχει καταγραφεί κάποια αξιοσημείωτη αύξηση ή μείωση των ποσοστών του.
  4. Άγνωστος «Χ» είναι τα ποσοστά που θα πάρουν τα κόμματα που κινούνται δεξιότερα της ΝΔ. Στις κυλιόμενες Χρυσή Αυγή και Ελληνική Λύση κινούνται στο 5% χωρίς να αποκλείεται κάποια έκπληξη προς τα πάνω για τον Βελόπουλο και προς τα κάτων για την Χρυσή Αυγή.
  5. Το ΚΚΕ κινείται στα όρια των ποσοστών που κατέγραψε στις ευρωεκλογές.
  6. Το κόμμα του Γ. Βαρουφάκη ίσως είναι η μεγάλη έκπληξη των εκλογών εάν τελικά όχι απλά μπει στη βουλή αλλά πλησιάσει το 4% καθώς παίρνει χιλιάδες απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Συμπερασματικά η πρώτη θέση της ΝΔ όχι απλά έχει κριθεί αλλά θα διευρυνθεί σημαντικά σε σχέση με τις ευρωεκλογές. Το ζητούμενο είναι η αυτοδυναμία, μια αυτοδυναμία που φαίνεται ότι θα την έχει και μάλιστα σχετικά άνετα όσα κόμματα και αν μπουν στη βουλή. Με 7κομματική Βουλή η ΝΔ θα πάρει 156 βουλευτές και με 6κομματική 162. Άρα η υπόθεση αυτοδυναμίας είναι «κλειδωμένη».

πηγή

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares