Σάββατο , 20 Απριλίου 2024

Αποκάλυψη – Σύμβουλοι του Ερντογάν ετοιμάζουν σχέδιο για ισλαμικό Χαλιφάτο με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη

Σχέδια για “Ισλαμικό κράτος” ετοιμάζει ο Ερντογάν για αυτό και έχει απλωθεί από τον Καύκασο και την Μέση Ανατολή μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο και την Σομαλία


Σύμβουλοι του Ερντογάν και μέλη του Συμβουλίου Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής της τουρκικής Προεδρίας συμμετείχαν στις επιστημονικές επιτροπές των Συνεδρίων της Ισλαμικής Ένωσης που οργανώθηκαν από το ινστιτούτο ASSAM, της οποίας πρόεδρος είναι ο ιδρυτής της SADAT T. Tanrıverdi, ο οποίος αύριο θα εγκαινιάσει το 6ο συνέδριο.

Σε αυτά τα συνέδρια, προβλεπόταν η ίδρυση μιας ισλαμικής συνομοσπονδίας με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη και επίσημη γλώσσα την αραβική

Η 3η Ισλαμική Ένωση, που διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο των Υπερασπιστών της Δικαιοσύνης του τουρκικού Στρατηγικού Κέντρου Ερευνών (ASSAM), υπό την προεδρία του ιδρυτή της SADAT Τανριβερντί, στον οποίο η επίσκεψη του Κεμάλ Κιλιντσάρογλου πυροδότησε τις συζητήσεις, ανάγκασε τον Ερντογάν να δηλώσει ότι “ δεν έχω καμία σχέση με αυτό».

Φυσικά κανείς, ούτε στην Τουρκία, ούτε στο εξωτερικό δεν πιστεύει την δήλωση του Τούρκου προέδρου, ο οποίος εδώ και χρόνια ονειρεύεται ένα τουρκικό Χαλιφάτο σε αναβίωση της πάλαι ποτέ Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

 

Τι προβλέπεται από το ινστιτούτο ASSAM και τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι εδώ και χρόνια

Στο ισλαμικό Κογκρέσο που έχει δημιουργηθεί, προβλεπόταν ότι θα ιδρυόταν ένα κράτος με το όνομα Ένωση Ασιατικών-Αφρικανικών Ισλαμικών Κρατών (ASRIKA), που θα διοικείται από ένα προεδρικό σύστημα, η πρωτεύουσά του θα ήταν η Κωνσταντινούπολη και η επίσημη γλώσσα της θα ήταν η αραβική.

Στα συνέδρια, που συνέρχονται 5 φορές το χρόνο, έχουν συζητηθεί «η μορφή διακυβέρνησης, η οικονομία, η άμυνα, η εξωτερική πολιτική, τα πιθανά υπουργεία αλλά και οργανισμοί».

Το 6ο συνέδριο που θα διεξαχθεί αύριο 12 Νοεμβρίου 2022, θα έχει θέμα την «κοινή τάξη και ασφάλεια» και θα συζητηθεί η οργάνωση του ισλαμικού υπουργείου Εσωτερικών που προβλέπεται να συσταθεί για το κράτος αυτό.

Πηγή: pentapostagma.gr

Shares