Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

AΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ από τον Θ. Λιόλιο στον Focus FM: Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση για την Ελλάδα….(ΗΧΗΤΙΚΟ)


“Η Ελλάδα αυτή την στιγμή βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Θα είναι με τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ρωσία και Αμερική ή θα επιλέξει την ουδέτερη στάση με τους Τούρκους στην περιοχή να αλωνίζουν” δήλωσε στον Focus ο καθηγητής της Σχολής Ευελπίδων, Θεόδωρος Λιόλιος.


Μιλώντας στο Στέφανο Δαμιανίδη και τον Αντώνη Οραήλογλου για τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν, τη Λιβύη και το πώς επηρεάζουν την Ελλάδα δήλωσε, ότι “Το γεγονός πως η Τουρκία δήλωσε πως θα στείλουν εκεί χερσαίες δυνάμεις εμπλέκει και την Ελλάδα και την Κύπρο μετά την ανακοίνωση συνεργασίας τους σε θέματα ΑΟΖ, καθώς δεν θα μπορέσουμε να αποφύγουμε αυτόν τον αεροπορικό και ναυτικό αποκλεισμό της περιοχής”.

“Αυτό το οποίο δεν ακούστηκε από κανένα ΜΜΕ είναι πως στην τουρκική εισβολή του 1974 και κατοχής η Λιβύη βοηθούσε την Τουρκία με στρατιωτικό εξοπλισμό, η σχέση μεταξύ τους υπήρχε και τώρα απλά δυναμώνει. Παράλληλα η Τυνησία δηλώνει πως δεν θα εμπλακεί”, συμπλήρωσε.

“Περιμένουμε παρέμβαση της Τουρκίας με ένα σμήνος από μη επανδρωμένα οχήματα τα οποία θα βοηθήσουν την κυβέρνηση της Τρίπολης κατά του στρατού του Χαφτάρ, ο οποίος κινείται ενάντια στην Τρίπολη, η οποία εδώ και μήνες δεν έχει καταφέρει να καταλάβει την περιοχή, όπως έχει πει και αυτό θα φέρει τα πρώτα αυθαίρετα Τούρκων στρατιωτικών πίσω. Σε πρώτη φάση θα έχουμε drones, ναυτικό και αεροπορικό αποκλεισμό, υποστήριξη με εξοπλισμό και στην συνέχεια χερσαίες δυνάμεις”, κατέληξε ο κ.Λιόλιος.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Θ.Λιόλιου στον Focus FM, εδώ:

 

Shares