Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ! “Αφγανοί και Πακιστανοί παριστάνουν τους Σύρους στα ελληνοτουρκικά σύνορα” ….

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Reuters συγκλονίζει.Εξοργισμένοι οι Σύροι «πρόσφυγες», βλέποντας λαθρομετανάστες άλλων χώρων. Συγκλονιστικές μαρτυρίες. Ηρεμία στα σύνορα τις τελευταίες ώρες.


Την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, με τους χιλιάδες λαθρομετανάστες που ελπίζουν ότι θα περάσουν στη χώρα μας, περιγράφει σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Το ρεπορτάζ εστιάζει στο γεγονός ότι λαθρομετανάστες που δεν προέρχονται από τη Συρία, αλλά από άλλες χώρες, παριστάνουν τους «πρόσφυγες» από την Ιντλίμπ για να περάσουν στην Ευρώπη. Πρόκειται για λαθρομετανάστες που αποφάσισαν να αφήσουν τις χώρες τους για οικονομικούς λόγους, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον.

“Με εκνευρίζει όταν συναντάω ανθρώπους από το Μαρόκο το Πακιστάν και το Αφγανιστάν”, λέει η 20χρονη Γέχια Ρέις από το Χαλέπι της Συρίας. “Αν στα σύνορα βρίσκονταν μόνο Σύροι τότε ίσως να είχαμε ελπίδες να περάσουμε”, προσθέτει.

Ένας άλλος Σύρος σημειώνει ότι “δεν υπάρχει πόλεμος στο Μαρόκο, την Αλγερία και το Πακιστάν. Εμείς φεύγουμε γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή. Όμως αυτοί γιατί βρίσκονται εδώ;”.

Στη συνέχεια, ένας Μαροκινός αναφέρει ότι παριστάνει τον Σύρο για να έχει ελπίδες να πάρει έγγραφα και να περάσει στην Ευρώπη. “Μόνο έτσι έχω ελπίδες”, λέει ο Μπαντέρ από την Ραμπάτ του Μαρόκου.

“Δεν υπάρχει πόλεμος στο Μαρόκο, δεν υπάρχει πόλεμος στην Αλγερία και δεν υπάρχει πόλεμος στο Πακιστάν”, δήλωσε ο 16χρονος Μόργκι. “Ακόμη και στο Αφγανιστάν η κατάσταση είναι καλύτερη από ό, τι στη Συρία. Έπρεπε να φύγουμε επειδή η κυβέρνησή μας θέλει είτε να μας σκοτώσει, είτε να μας μετακινήσει”.

Ηρεμία στα σύνορα
Από το τη νύχτα του Σαββάτου μέχρι το πρωί της Κυριακής, επικρατεί ηρεμία στα σύνορα, Μετά τις ρίψεις χημικών, από την τουρκική πλευρά, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας στο τελωνείο των Καστανιών και τις ανεπιτυχείς προσπάθειες πρόκλησης φθορών σε διάφορα σημεία του φράχτη, οι ώρες από τα μεσάνυχτα έως και το πρωί της Κυριακής, κυλούν ήρεμα, με τις δυνάμεις ασφαλείας να παραμένουν παρατεταγμένες και σε επιχειρησιακή ετοιμότητα απ’ άκρη σ’ άκρη των συνόρων του Έβρου.

Ο απροσδιόριστος αριθμός των συγκεντρωμένων από την τουρκική πλευρά παραμένει και να περιμένει σε διάφορα σημεία εντός του εδάφους της γείτονας, παρά το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι τα σύνορα της χώρας είναι απρόσβλητα και.

Ρεπορτάζ: Reuters

newsit.gr

Shares