Τρίτη , 27 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ “ΣΕΙΣΜΟΣ”! ΤΙ ΖΗΤΗΣΕ ο ΖΑΕΦ από τον ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ…

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ "ΣΕΙΣΜΟΣ"! ΤΙ ΖΗΤΗΣΕ ο ΖΑΕΦ από τον ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ...

Ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός , Ζόραν Ζάεφ δεν ήρθε τυχαία στην Αθήνα…

Ήρθε να ζητήσει ‘βοήθεια’ από την Ελληνική κυβέρνηση ώστε να πιεστεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και να αναγνωριστεί ως αυτοκέφαλη η εκκλησία των Σκοπίων.

Έχει προηγηθεί μάλιστα σε προγενέστερο χρόνο η επιστολή του Προέδρου των Σκοπίων προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με την οποία, ζητούσε να ασκήσει την «έκκλητο προσφυγή» και να εξισώσει τους πιστούς Ορθόδοξους Χριστιανούς των Σκοπίων με τους άλλους Ορθόδοξους Χριστιανούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Ακολούθησε μάλιστα μια παρόμοια επιστολή από τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ.

Ο Ζ. Ζάεφ ουσιαστικά ζητά την υποστήριξη και συνδρομή, από τον Κ. Μητσοτάκη προκειμένου η αυτοαποκαλούμενη «Μακεδονική ορθόδοξη εκκλησία – Αρχιεπισκοπή της Αχρίδας» να αναγνωρισθεί ως αυτοκέφαλη εκκλησία. Η ορθόδοξη εκκλησία των Σκοπίων αποσχίσθηκε το 1967 από την Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία και κήρυξε το αυτοκέφαλό της με την
ονομασία «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία», η οποία, ωστόσο, δεν αναγνωρίζεται από καμία Ορθόδοξη Εκκλησία του κόσμου.

Το σερβικό Πατριαρχείο αναγνωρίζει μόνο την Αρχιεπισκοπή Αχρίδας, με επικεφαλής τον Ιωάννη, ως την κανονική εκκλησία στα Σκόπια η οποία βρίσκεται υπό τη δικαιοδοσία του. Να σημειωθεί μάλιστα ότι ο νόμιμος Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος Ιωάννης φυλακίσθηκε στο παρελθόν με πρόσχημα την αξιόποινη πράξη του «ξεπλύματος χρήματος» !! και είναι ο ίδιος που λέει ότι τα Σκόπια δεν έχουν σχέση με Μακεδονία!!

Αναμένουμε να δούμε λοιπόν πως θα χειριστεί το σοβαρό αυτό ζήτημα ο Πρωθυπουργός μας και οι λοιποί ‘μακεδονομάχοι’ βουλευτές της κυβέρνησης, καθότι μέχρι σήμερα απλά συνεχίζουν το έργο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α με την γελοία δικαιολογία ότι «το κράτος έχει συνέχεια».

Μόνο που εάν συνεχίσουν να ασκούν μειοδοτική πολιτική δεν θα υπάρχει κράτος!!

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares