Δευτέρα , 30 Νοεμβρίου 2020

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ! Ποιοι απαλλάχτηκαν με τον Ποινικό Κώδικα που απάλλαξε τη Χρυσή Αυγή;..

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ! Ποιοι απαλλάχτηκαν με τον Ποινικό Κώδικα που απάλλαξε τη Χρυσή Αυγή;..

Με το νέο ποινικό κώδικα (νέο διότι ψηφίσθηκε το 2019 από το ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τις εκλογές του Ιουλίου του 2019), η Χρυσή Αυγή δύναται να κατέλθει σε εκλογές, και οι καταδικασθέντες να είναι και υποψήφιοι προς εκλογή. 

Μετά την ιστορική απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να καταδικάσει την Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση, η ελληνική κοινωνία περιμένει την απόφαση του δικαστηρίου για τις ποινές που θα επιβληθούν στα στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Αυτό το νομοθέτημα εκθέτει την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ορισμένες παράμετροί του έχουν να κάνουν και με αποφάσεις όπως αυτή  για τη Χρυσή Αυγή. Σήμερα μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας, νομίζω ότι δικαιώνομαι, πως ορισμένες από τις αλλαγές αυτές έχουν να κάνουν με την απόφαση τη χθεσινή. Και για τις ποινές τις οποίες το δικαστήριο δεν θα επιβάλλει. Παράδειγμα είναι η ποινική μεταχείριση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης που είναι ίδια με του μέλους. Με τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα δεν υπάρχει πλέον στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων και αυτό είναι κάτι επίσης προβληματικό.

Για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης ο Ποινικός Κώδικας προβλέπει πέντε έως 15 χρόνια κάθειρξη, ενώ για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση προβλέπονται 5-10 χρόνια. Με την αναγνώριση των ελαφρυντικών το ύψος των ποινών μειώνεται στην πρώτη περίπτωση από 2 έως 8 έτη και στη δεύτερη από 1 έως 5 χρόνια. Κάτι τέτοιο θα παίξει στη συνέχεια και συγκεκριμένα και για το αίτημα των κατηγορουμένων επί της αναστολής εκτέλεσης της ποινής. Αυτό αναμένεται να ζητηθεί γιατί κανένας εξ αυτών δεν θέλει να οδηγηθεί στις φυλακές.

Κι αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φέρει ευθύνη μεγάλη για την ψήφιση του Ποινικού αυτού Κώδικα, ευθύνη φέρει και η ΝΔ που από τον Ιούλιο του 2019 δεν έχει κάνει ούτε μία τροποποίηση σε αυτόν. 

Στην ομιλία του στη Βουλή χθες, ο Κ.Βελόπουλος ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ προχώρησε στην αποκάλυψη που συζητάται ήδη από όλους τους Έλληνες. Βλέπετε ο Ποινικός Κώδικας δεν αφορούσε ειδικά τη Χρυσή Αυγή. 

Εκβιαστές – νονοί της νύχτας, έμποροι ναρκωτικών κι όπλων, ληστές, σωματέμποροι, δουλέμποροι, ομαδικές απάτες και τρομοκρατικές οργανώσεις… όλοι εμπίπτουν στις ευεργετικές διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares