Δευτέρα , 1 Μαρτίου 2021
Τελευταία Νέα

Αποκάλυψη: Με Ελληνική “βοήθεια” ναυπηγήθηκε το Τουρκικό Αεροπλανοφόρο TCG Anadolu για να μας προδόσουν οι Ισπανοί (Βίντεο)

Αποκάλυψη: «Στοχεύουμε στη βελτίωση των σχέσεων της Τουρκίας με την ΕΕ! ... Κατανοούμε ότι η σχέση της ΕΕ με την Τουρκία πρέπει να ενσωματώνει μια διάσταση αλληλεγγύης με την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά προφανώς, δεδομένου ότι είναι στρατηγικός εταίρος, υποψήφιος της ΕΕ και εταίρος μας στο ΝΑΤΟ, πρέπει να οικοδομήσουμε μια θετική ατζέντα », είπε ο Πέδρο Σάντσεθ  την περασμένη Τρίτη (19/1) 

Η Τουρκία είναι «στρατηγικός εταίρος» «αυξανόμενης σημασίας», λέει ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Pedro Sanchez, ενώ προσθέτει ότι θέλει να ενισχύσει τις σχέσεις της Τουρκίας όχι μόνο με τη χώρα του αλλά και με την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της. «Κατανοούμε ότι η σχέση της ΕΕ με την Τουρκία πρέπει να ενσωματώνει μια διάσταση αλληλεγγύης με την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά προφανώς, δεδομένου ότι είναι στρατηγικός εταίρος, υποψήφιος της ΕΕ και εταίρος μας στο ΝΑΤΟ, πρέπει να οικοδομήσουμε μια θετική ατζέντα », είπε ο Pedro Sanchez, αναφερόμενος στις συνεχιζόμενες διαφορές της Τουρκίας σχετικά με τα θαλάσσια σύνορα με την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ισπανική ξεφτίλα! Σάντσεθ και Podemos ΥΠΕΡ τουρκικού αεροπλανοφόρου!

Κατά την έναρξη της Διάσκεψης των Πρέσβεων στην πρωτεύουσα Μαδρίτη, ο Σάντσεζ τόνισε ότι Ισπανία και Γερμανία είναι δύο ευρωπαϊκές χώρες που πιέζουν για πιο «εποικοδομητικό διάλογο με την Τουρκία» Για να υλοποιηθεί αυτός ο διάλογος, ο Σάντσεζ ανακοίνωσε μια επερχόμενη σύνοδο κορυφής μεταξύ Ισπανίας και Τουρκίας, την οποία είπε ότι έχει ήδη επιβεβαιώσει με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο Σάντσεζ δήλωσε ότι η σύνοδος κορυφής θα έχει ως στόχο «να δώσει ώθηση σε χειρονομίες που αλλάζουν την τρέχουσα ανησυχητική δυναμική και συμβάλλουν στην εδραίωση της παρουσίας μας στην Ευρώπη, καθώς και σε καλές σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και ολόκληρης της ΕΕ». Στις 8 Ιανουαρίου, είχε συνάντηση με τον Τσαβούσογλου όπου συζήτησαν «τις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ Ισπανίας και Τουρκίας», σύμφωνα με κυβερνητική δήλωση.

Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος

Λίγοι όμως ξέρουν, ότι αυτή η αγάπη για την Τουρκία έγκειται στο ότι  ο λόγος που οι ισπανοί δεν δεχόντουσαν να επιβληθούν ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Τουρκίας, είναι γιατί οι ισπανικές τράπεζες είναι απολύτως εκτεθειμένες στην Τουρκία, η οποία φέρεται να έχει έκθεση την Ισπανία σε χρέος δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ. Άρα, η κατάρρευση της λίρας καθιστά το χρέος μη διαχειρίσιμο πράγμα που θα δημιουργήσει τεράστια μαύρη τρύπα στην ήδη μαστιζόμενη ισπανική οικονομία.

Κατά τα άλλα, η Ισπανία δεν ήθελα να επιβληθούν κυρώσεις κατά της Τουρκίας. Τώρα όλοι γνωρίζουμε το γιατί. Διότι οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας θα κατέστρεφαν την ίδια την Ισπανία που είχε μπίζνες με τον εγκληματία πολέμου και συνεργάτη του ISIS Ταγίπ Ερντογάν. Και δεν μιλάμε απλώς για μπίζνες, αλλά για μπίζνες πολέμου με ένα συμβόλαιο – μαμούθ για το περιβόητο αεροπλανοφόρο του Ερντογάν. Και εδώ ερχόμαστε στο….

…Τουρκικό αεροπλανοφόρο με Ελληνική Βοήθεια

Πριν 10 περίπου χρόνια, τα Ισπανικά Ναυπηγεία χρεοκόπησαν και η Μαδρίτη ζήτησε την βοήθεια και την ανοχή της Ευρωπαϊκής Ενωσης και φυσικά και την Ελλάδας ώστε να διασώσει τα δημόσια Ναυπηγία. Τότε, η Ελλάδα ήταν σύμμαχος και οι Ισπανοί μας ευχαριστούσαν για την “Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη”. Τώρα όμως που ο Ταγίπ Ερντογάν τους κούνησε τα ευρώ, ξέχασαν και την “Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη”, ξέχασαν και την Ελλάδα και συντάσσονται με τον πειρατή της Ανατολικής Μεσογείου. Θυμίζουμε ότι οι Γάλλοι, για λιγότερους λόγους, δεν παρέδωσαν το δικό τους Αεροπλανοφόρο στην Ρωσία, ενώ δεν απειλούνταν καμία Ευρωπαϊκή Χώρα.

Οπως βλέπουμε στα έγγραφα της Ευρωπαϊκή Ένωσης, έγινε το 2008 δεκτή η διάσωση των Ναυπηγείων Navantia, με την σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας, των ναυπηγείων δηλαδή που το καλοκαίρι θα παραδώσουν το Αερπλανοφόρο στον Ερντογάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ (κλικ στην φωτογραφία):

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares