Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΜΑΖΗ για Ocus Reis: Διεξάγει έρευνα- Έχουμε διαρκή παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, προσβλητική και εξευτελιστική-Είμαστε φοβικοί, ακολουθούμε ατυχή και λανθασμένη πολιτική …..

«Έχουμε μια διαρκή παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από την Τουρκία, προσβλητική και εξευτελιστική» δήλωσε στον FOCUS FM 103,6 ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας του ΕΚΠΑ, Ιωάννης Μάζης, αναφερόμενος στο Τουρκικό ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρείς.


Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα» με τη Δέσποινα Μποτίτση ανέφερε ότι το σκάφος διεξάγει έρευνα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Πρόκειται για κανονική παραβίαση, αποτελεί έκνομη ενέργεια διότι έχει απλώσει τα καλώδια του και πλέει και με ταχύτητα έρευνας στους 5 κόμβους. Αυτό είναι ξεκάθαρα παράνομη ενέργεια γιατί ακόμη και αν οι ισχυρισμοί των διαφόρων αναλυτών λένε ότι οι θόρυβοι των προπελών εμποδίζουν το σήμα να καταγραφεί καθαρά, αυτό δεν μας αφορά. Εκείνο που μας αφορά είναι ότι το σκάφος το Τουρκικό μπαίνει μέσα με διάταξη έρευνας, με ταχύτητα έρευνας άρα διεξάγει ερευνά».

Ο κ. Μάζης χαρακτήρισε ατυχή και λανθασμένη την πολιτική που ακολουθούμε καθώς στέλνει λανθασμένα μηνύματα στην Τουρκία και στη Διεθνή Κοινότητα.

«Οι έλληνες δέχονται την παραβίαση των δικαιωμάτων τους , δεν αντιδρούν άρα είναι πιο πρόσφοροι σε πιέσεις εν όψει μιας διαδικασίας που θέλει να μας φέρει μπροστά σε ένα τραπέζι με την λίστα Καλίν με όλες τις παράνομες διεκδικήσεις της Τουρκίας» τόνισε.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο είπε θα πρόκειται ξεκάθαρα για πλήρη υποχώρηση πανικού της Ελλάδας απέναντι στις παράνομες διεκδικήσεις της Τουρκίας με σίγουρο το αποτέλεσμα της απώλειας και κυριαρχικών δικαιωμάτων και εθνικής κυριαρχίας.
Ο κ. Μάζης εμφανίστηκε σίγουρος ότι η Τουρκία δεν θα σταματήσει έχοντας στο πλευρό της το Βερολίνο , το οποίο όπως δήλωσε: « Δυστυχώς συμπράττει σε αυτό η Γερμανία ξεπερνώντας κάθε έννοια ευρωπαϊκού νομικού και πολιτισμικού πολιτισμού και την ίδια την ουσία της ηθικής της αλληλεγγύης της Ε.Ε. απέναντι στα μέλη της.

Πέρα από τις κυρώσεις με μια λέξη της Γερμανίας στον Οικονομικό τομέα θα μπορούσε η Τουρκία να δεχτεί ένα ισχυρότατο πλήγμα αλλά δεν τον κάνει. Όταν έχει έναν όγκο συναλλαγών δις τότε η ηθική και ο πολικός πολισμός πάνε περίπατο».
Είμαστε φοβικοί υπογράμμισε ο κ. Μάζης ο οποίος αναρωτήθηκε τι χειρότερο θα μας έκανε η Τουρκία από αυτά που κάνει τώρα αν εάν είχαμε ολοκληρώσει μια οριοθέτηση έστω και μερική με την Κύπρο.

«Έχουμε ξεκίνησε μια εκστρατεία εδώ από ορισμένα κέντρα ώστε να μας πείσουν ότι ο διάλογος είναι μονόδρομος, ένας διάλογος που θα έχει στο τραπέζι την ατζέντα Καλίν, αυτά είναι ύποπτα και δεν θα τα δεχτεί ο ελληνικός λαός» κατέληξε.

 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ.Ι.Μάζη στον FOCUS FM, εδώ :

 

 

 

Shares