Σάββατο , 24 Οκτωβρίου 2020

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ! Η Ελλάδα θα έχει έλλειμμα 30 δις ευρώ σε ένα χρόνο….

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ! Η Ελλάδα θα έχει έλλειμμα 30 δις ευρώ σε ένα χρόνο....

Στην εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα έχει έλλειμμα 30 δισ. ευρώ μέσα σε ένα έτος προέβη, μιλώντας στον FOCUS FM 103.6, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

“Στο πρώτο εξάμηνο του 2020 το έλλειμμα του προϋπολογισμού της Ελλάδας υπολογίζεται περίπου στα 11 δισεκατομμύρια ευρώ” εξήγησε και συμπλήρωσε ότι το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου τα προσδοκώμενα έσοδα της τάξης των 10 δισ. από τον τουρισμό “δεν θα τα πάρουμε”.

“Αυτό σημαίνει, ότι μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου η Ελλάδα θα έχει έλλειμμα 21-22 δισ. ευρώ στα προσδοκώμενα έσοδά της και τους επόμενους τέσσερις μήνες -λόγω της έλλειψης της κίνησης αγοράς- θα συσσωρρευτούν άλλα 8-9 δισ. έλλειμμα” σημείωσε ο κ. Βελόπουλος καταλήγοντας στο ότι “το ποσό αυτό πλησιάζει τα 30 δισ. ευρώ μέσα σε ένα έτος”! Επομένως, “τα 32 δισ. που διαπραγματεύεται να πάρει η Ελλάδα από την Ε.Ε., και αν τα πάρει σε βάθος επταετίας, δεν φτάνουν” υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης δηλώνοντας ότι “έρχονται τραγικές στιγμές στην οικονομία”.

Επιπλέον, άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, κατηγορώντας τη για απραξία απέναντι στις διεκδικήσεις των Τούρκων. Ο κ. Βελόπουλος μίλησε και για σχέδιο από την Τουρκία, που όπως είπε έχει τεθεί ήδη σε ισχύ, και αφορά τον ερχομό περίπου 150 τουρκικών αλιευτικών στο Αιγαίο, τα οποία μάλιστα έχουν τη δυνατότητα να σηκώνουν drones.

Τέλος, στηλίτευσε την ομολογία της υπουργού Πολιτισμού κ. Μενδώνη ότι η χώρα μας έχει επενδύσει 50 εκατ. σε οθωμανικά μνημεία και επανέλαβε την πρότασή του να σταματήσει η λειτουργία τζαμιών στην Κω και στη Ρόδο ως αντίποινα.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ.Κ.Βελόπουλου στον FOCUS FM, εδώ:

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares