Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

AΠΟΚΑΛΥΨΗ για τον Γ.Βαρουφάκη! Άλλα λέει τώρα άλλα τότε για το αρνητικό επιτόκιο….

Ο Γ.Βαρουφάκης για άλλη μια φορά φαίνεται ότι αλλάζει γνώμες σύμφωνα με την εκάστοτε κατάσταση, καθώς τώρα ως  γγ του ΜέΡΑ 25, υποστηρίζει ακριβώς το αντίθετο όσον αφορά με την κίνηση να δανειστεί η χώρα με αρνητικό πρόσημο.

Συγκεκριμένα άσκησε βαρύτατη κριτική στην κίνηση της κυβέρνησης να δανειστεί με αρνητικό επιτόκιο στις (9/10/2019) σε δημοπρασία 3μηνων εντόκων γραμματίων.

Ερμηνεύοντας τα αρνητικά επιτόκια, ο κ. Βαρουφάκης επισημαίνει με ανάρτηση του στο twitter: «αυτό σημαίνει ότι οι επενδυτές είναι πρόθυμοι να δανείσουν τη χώρα με 100 δολ. με αντάλλαγμα μια υπόσχεση να λάβουν 99 δολ. αργότερα.
Γιατί; Διότι προβλέπουν ότι με 99 δολ. αργότερα θα αγοράσουν περισσότερα από ό,τι θα αγόραζαν τώρα με 100 δολ..
Ως εκ τούτου, προβλέπουν αποπληθωρισμό/βαθιά ύφεση.
Μόνο οι ανόητοι γιορτάζουν…»

 

 

Αλλά από την πλευρά του ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στο διαδικτυακό ραδιόφωνο του The Press Project το 2017, ανέφερε ότι ο δανεισμός με αρνητικό επιτόκιο έχει νόημα για την Ελλάδα. «Ας πούμε με επιτόκιο -15%, πάντως με αρνητικό πρόσημο, που σημαίνει ότι τα χρήματα που δίνονται, κουρεύονται την ίδια στιγμή που καταβάλλονται», σημείωνε ο άλλοτε υπουργός Οικονομικών.

 

 

Μετά από αυτήν την αποκάλυψη φαίνεται αναξιόπιστος σε όσα λέει και το γεγονός ότι κάποτε κατείχε θέση υπουργού οικονομικών αυτό προξενεί ντροπή.

 

 

Shares