Πέμπτη , 5 Αυγούστου 2021

Αποκάλυψη για «στημένο» πραξικόπημα το 2016! Ο άνθρωπος του Ερντογάν, ο Ακάρ και ο ανυποψίαστος στρατηγός….

Τον λένε Σαντίκ Ουστούν και ήταν ο επικεφαλής της ΜΙΤ στις μυστικές αποστολές στην Λιβύη το 2011 αλλά και σήμερα. Ο άνθρωπος αυτός, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αμπντουλάχ Μποζκούρτ είναι εκείνος που οργάνωσε το πραξικόπημα – μαϊμού κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 15 Ιουλίου του 2016 στην Τουρκία.

Όπως αποκάλυψε το Nordic Monitor ο Ουστούν βοήθησε στην οργάνωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος με εντολές του Ερντογάν και κατάφερε να «παγιδεύσει» στρατηγούς που δεν είχαν σχέση με το πραξικόπημα και  επίσης δημιουργώντας αντιπερισπασμούς με πληροφορίες για τρομοκρατικές επιθέσεις κατάφερε να εμπλέξει ανώτατα στελέχη του στρατού στο «πραξικόπημα».

Έτσι δημιούργησε μια κατάσταση που ενοχοποιούσε τον Γκιουλέν προκειμένου να τον αναδείξει σε νούμερο ένα εχθρό της δημοκρατίας στην Τουρκία.

Ο ρόλος του Ουστούν υποτίθεται ότι θα ήταν μυστικός αλλά ένα κορυφαίο λάθος που έκανε ο ίδιος τον ξεμπρόστιασε. Όπως και οι μαρτυρίες των «πραξικοπηματιών» που αποκάλυψαν στις καταθέσεις τους τον ρόλο του ανθρώπου αυτού. Το λάθος του ήταν ότι έδειξε ως αρχηγό των πραξικοπηματιών το ανώτατο στέλεχος του Στρατού και μέλος του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου τον πρώην διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας.

Και μάλιστα τον κατονόμασε ενώ ο στρατηγός την ώρα που συνέβαιναν όλα ήταν στο σπίτι της κόρης του πέντε χιλιόμετρα μακριά από το υποτιθέμενο «στρατηγείο» των πραξικοπηματιών. Ο Ακίν Οζτούρκ δεν είχε καμία σχέση με το κίνημα Γκιουλέν και έπαιζε με τα εγγόνια του το βράδυ της 15ης Ιουλίου.

Μετά από όλα αυτά ο Ερντογάν έστειλε τον Ουστούν στην μακρινή Αυστραλία προκειμένου να μην καταθέσει και μάλιστα κατ’ αντιπαράσταση με τα θύματά του.

Άλλο ένα «μελανό σημείο» στο αφήγημα του Ερντογάν περί πραξικοπήματος ήταν ότι οι περισσότεροι στρατηγοί και ναύαρχοι είτε ήταν σε διακοπές, είτε ήταν καλεσμένοι σε γάμους.

Ο Ουστούν το βράδυ του πραξικοπήματος τηλεφώνησε στον καλό του φίλο διοικητή της πολεμικής αεροπορίας, Αμπιντίν Ουνάλ που ήταν σε έναν γάμο στην Κωνσταντινούπολη και του ζήτησε να πεί στον Ακιν Οζτούρκ να μεταβεί στην αεροπορική βάση Ακιντσί – το υποτιθέμενο στρατηγείο των γκιουλενιστών – για να δει τι συμβαίνει εκεί.

Ο Οζτούρκ εκεί συνάντησε το νυν υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρο οποίος τον ενημέρωσε ότι κάποιοι αξιωματικοί προσπάθησαν να κάνουν πραξικόπημα και τον έπεισε να τον βοηθήσει να τους πείσουν να σταματήσουν. … η συνέχεια ΕΔΩ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares