Τετάρτη , 25 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Γάλλων: “Οι Έλληνες θα επιλέξουν τις αμερικανικές MMCS για το ΠΝ”

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Γάλλων: "Οι Έλληνες θα επιλέξουν τις αμερικανικές MMCS για το ΠΝ"

Προς την πρόταση των ΗΠΑ φαίνεται να κλίνει η Αθήνα…

Τι αναφέρει γνωστή γαλλική αμυντική ιστοσελίδα

Δυσοίωνη φαίνεται να είναι μία ενδεχόμενη αγορά από το ελληνικό πολεμικό ναυτικό γαλλικής φρεγάτας εξαιτίας των μη διευκολύνσεων των γαλλικών τραπεζών σε ανάλογες περιπτώσεις.

Αν και την τελευταία δεκαετία η Ελληνική πλευρά επιθυμεί διακαώς να αποκτήσει τις γαλλικές φρεγάτες, οι διαπραγματεύσεις έπεφταν σε τοίχο εξαιτίας του κόστους και των όρων χρηματοδότησης καθώς τα γαλλικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα είναι απρόθυμα να δανείζουν με αποδεκτά επιτόκια χώρες σαν την Ελλάδα.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Γάλλων: "Οι Έλληνες θα επιλέξουν τις αμερικανικές MMCS για το ΠΝ"

Κάτι τέτοιο όμως, δεν ισχύει για τις αμερικανικές τράπεζες, ειδικά στο πλαίσιο του μηχανισμού χρηματοδότησης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, που περιορίζει σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο μη αποπληρωμής.

Το αμερικανικό δημόσιο μπαίνει εγγυητής σε αυτές τις περιπτώσεις περιορίζοντας τις τυχόν οικονομικές ζημιές των αμερικανικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, στο πλαίσιο αγοράς οπλικών συστημάτων.

Από την άλλη πλευρά οι Γάλλοι δεν βρίσκονται προ εκπλήξεως από το σοβαρό ενδιαφέρον της Ελλάδας να αποκτήσει τις αμερικανικές φρεγάτες παρόλο πορτογαλικό δημοσίευμα τονίζει ότι οι τελευταίες δεν πληρούν τις αμυντικές απαιτήσεις σαπουνάς

Παράλληλα τα γαλλικά δημοσιεύματα υπογραμμίζουν ότι το πρόβλημα του εκτροχιασμού των συζητήσεων με την Ελλάδα για τις φρεγάτες FDI, προκύπτει από το υπέρογκο για την Ελλάδα οικονομικό τίμημα.

Γάλλος ειδικός αναφέρει:

“Όταν η Ελλάδα ζητά εξοπλισμένη φρεγάτα για περιοχές μεσαίας και υψηλής έντασης με διευκολύνσεις, οφείλουμε να ανταποκριθούμε, αλλιώς θα έχουμε πρόβλημα γενικά”, αναφέρει Γάλλος ειδικός.

Καταληκτικά ,το γαλλικό δημοσίευμα τονίζει ότι η ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία δεν έχει να ανταγωνιστεί πλέον μόνο τις μεγάλες δυνάμει των Ρωσία, Κίνα, ΗΠΑ, αλλά και την Τουρκία που εξοπλίζει με οπλικά συστήματα αρκετές μουσουλμανικές χώρες.

Υπογραμμίζει το γεγονός ότι αν δεν αναδιαμορφωθεί το πλαίσιο κατασκευής πολεμικών πλοίων στην Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία κά, το μέλλον των χωρών της ΕΕ αναπόφευκτα διαγράφεται δυσοίωνο.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Γάλλων: "Οι Έλληνες θα επιλέξουν τις αμερικανικές MMCS για το ΠΝ"

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αμερικανική Lockheed Martin βρίσκεται πολύ κοντά στην ανάληψη της κατασκευής των τεσσάρων νέων φρεγατών του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Γάλλων: "Οι Έλληνες θα επιλέξουν τις αμερικανικές MMCS για το ΠΝ"

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση της Lockheed Martin που εξετάζεται από το ΠΝ, αρχικά προσδίδει ένα τεράστιο πλεονέκτημα συμπαραγωγής με την Ελλάδα, ενώ παράλληλα συνδυάζει τις συνιστώσες της μιας βελτιωμένης οικονομικής προσφοράς και διαμόρφωσης των συστημάτων και του οπλισμού των φρεγατών.

με πληροφορίες από pentapostagma.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares