Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: «Έβρισκαν θετικούς αστυνομικούς και τους έστελναν υπηρεσία» Τρίτος νεκρός σήμερα (Βίντεο)

Ελληνική Αστυνομία Κορονοϊός: Σοκαριστικά είναι όσα λέει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων για τις συνθήκες εργασίας των αστυνομικών εν μέσω πανδημίας.

Ελληνική Αστυνομία Κορονοϊός: Τρεις αστυνομικούς που έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό θρηνούν οι συνάδελφοί τους την ώρα που 30 στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. νοσηλεύονται σε νοσοκομεία -οι 4 στην εντατική-, ενώ σοκ προκαλεί η καταγγελία του προέδρου της ΠΟΑΣΥ για τις συνθήκες εργασίας των αστυνομικών εν μέσω πανδημίας.

Ειδικότερα, τη μάχη με τον κορονoϊό έχασε ένας αστυνομικός από την Πέλλα. Πρόκειται για έναν 52χρονο, πατέρα ενός παιδιού, ο οποίος υπηρετούσε στο Αστυνομικό Τμήμα Πέλλας και νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ από τις 25 Νοεμβρίου.

Κορονοϊός: Τρίτος νεκρός αστυνομικός σε λίγα 24ωρα

 

Ακόμη ένας αστυνομικός είχε φύγει από την ζωή νικημένος από τον κορονoϊό, σε ηλικία 50 ετών, στην Κοζάνη. Ο αστυνομικός νοσηλευόταν επί 10 ημέρες στη ΜΕΘ δίνοντας μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, όμως δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Ο 50χρονος ήταν παντρεμένος και είχε δύο ανήλικα παιδιά, ενώ υπηρετούσε στο Τμήμα Σαπών στην Κομοτηνή.

Και τρίτη απώλεια

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος, πριν από λίγες ώρες έγινε γνωστό πως ένας ακόμα αστυνομικός 55 ετών έχασε τη ζωή του ύστερα από επιπλοκές του κορονοϊού. Σύμφωνα με τον κ. Γερακαράκο το τρίτο θύμα του κορονοϊού στις τάξεις της αστυνομίας ήταν ηλικίας 55 ετών, αρχικά υπηρετούσε στην τροχαία και το τελευταίο διάστημα εκτελούσε υπηρεσίες στο ΑΤ Κατερίνης.

Ο άτυχος αστυνομικός νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Κατερίνης εδώ και λίγες ημέρες και κατά πληροφορίες δεν είχε υποκείμενα νοσήματα. Συνολικά στις ΜΕΘ βρίσκονται τέσσερις αστυνομικοί – δύο στο Κιλκίς και δύο στην Αθήνα.

Καταγγελία σοκ

Για αστυνομικούς οι οποίοι ενώ ήταν θετικοί στον κορoνοϊό, τους έβαζαν να κάνουν υπηρεσία, έκανε λόγο σε δηλώσεις του στο OPEN TV και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων. «Υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες γι αυτό και ΄σίγουρα υπάρχουν παραλείψεις από τη διοίκηση» τόνισε ο Γρηγόρης Γερακαράκος.

Κορονοϊός ΕΛΑΣ: Δεύτερος αστυνομικός νεκρός από τον ιό στην Πέλλα – Θλίψη στο Σώμα

«Αστυνομικοί πληρώνουν τεστ από την τσέπη τους. Η υπηρεσία κάνει δειγματοληπτικά τεστ κι όχι για όλους. Οι υπηρεσίες είναι πάρα πολλές και δεν φτάνουν τα τεστ» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΟΑΣΥ επαναλαμβάνοντας την καταγγελίας ότι «ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που είχε θετικό κρούσμα στο σπίτι του πήγαινε κανονικά στην υπηρεσία του».

«Πείτε μου σήμερα μία δραστηριότητα που δεν εμπλέκεται αστυνομικός. Η αστυνομία από τον Μάρτιο και μετά δουλεύει συνεχώς, το ρεπό είναι ζήτημα. Και ακόμα δεν γνωρίζουμε αν θα πληρωθούν οι νυχτερινές περιπολίες» τόνισε και κατέληξε: « Υπάρχουν δεκάδες δραστηριότητες που είμαστε σε απευθείας επαφή με τους πολίτες. Παρόλαυτά δεν υπάρχει ο μηχανισμός να ελέγχονται οι συνάδελφοι με τεστ».

Περισσότεροι από σαράντα αστυνομικοί έχουν νοσήσει από κορονοϊό τον τελευταίο μήνα στην Πέλλα, ένα ακόμα στοιχείο που δείχνει την τεράστια διασπορά του ιού στη συγκεκριμένη περιφερειακή ενότητα.

Μεταξύ των νοσούντων περιλαμβάνεται και ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Πέλλας, Κωνσταντίνος Τσαβδαρίδης, ο οποίος μετά από 14 μέρες καραντίνα και αφού το δεύτερο τεστ βγήκε αρνητικό, επέστρεψε στα καθήκοντά του. Όπως ανέφερε ο ίδιος, ο αριθμός των νοσούντων αστυνομικών στην Πέλλα είναι πολύ μεγάλος για τα δεδομένα της περιοχής.

Shares