Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αστυνομικοί του Καπιτωλίου συνοδεύουν τον QAnon Shaman στον όροφο της Γερουσίας

Πρόσφατα αποκαλυφθέντα πλάνα παρακολούθησης από τις 6 Ιανουαρίου 2021 , δείχνουν δύο αστυνομικούς του Καπιτωλίου να συνοδεύουν τον Τζέικομπ Τσάνσλι, τον αποκαλούμενο «QAnon Shaman» που έχει έρθει για να συμβολίσει την εξέγερση, μέσα από τις αίθουσες του Καπιτωλίου και την ίδια την πόρτα του Γερουσία των ΗΠΑ.

Το βίντεο που προβλήθηκε στην εκπομπή του Τάκερ Κάρλσον στο Fox News τη Δευτέρα το βράδυ δείχνει τους αξιωματικούς να ακολουθούν στενά τον Τσάνσλι καθώς περιφέρεται στους διαδρόμους του Καπιτωλίου, με γυμνό στήθος και φορώντας μπογιά και ένα πλούσιο γούνινο καπέλο με κέρατα Βίκινγκ.

«Σχεδόν κάθε στιγμή του χρόνου του μέσα στο Καπιτώλιο ήταν αποτυπωμένη», λέει ο Carlson, στον οποίο ο Πρόεδρος της Βουλής Kevin McCarthy παραχώρησε αποκλειστική πρόσβαση σε 40.000 ώρες βίντεο παρακολούθησης από εκείνη την ημέρα μέσα και γύρω από το Καπιτώλιο, που δεν έχει ξαναδεί. από το κοινό.

«Οι κασέτες δείχνουν ότι η αστυνομία του Καπιτωλίου δεν σταμάτησε ποτέ τον Jacob Chansley. Τον βοήθησαν. Ενεργούσαν ως ξεναγοί του».

Κάποια στιγμή, οι αστυνομικοί φαίνονται να περνούν τον Chansley μπροστά από άλλους επτά αστυνομικούς να τριγυρίζουν έξω από την αίθουσα της Γερουσίας, οι οποίοι μετά βίας του ρίχνουν μια δεύτερη ματιά.

Στη συνέχεια τον συνοδεύουν σε διάφορες εισόδους του θαλάμου που φαίνεται να είναι κλειδωμένες. Τελικά, τον βοηθούν να ανοίξει μια πόρτα και μπαίνει στην αίθουσα.

Ο Chansley, ένας 33χρονος βετεράνος του Πολεμικού Ναυτικού από την Αριζόνα, έχει φυλακιστεί για σχεδόν τέσσερα χρόνια για «παρεμπόδιση επίσημης διαδικασίας».

Σε μια συνέντευξη στη φυλακή που έπαιξε ο Carlson, λέει: «Η μία πολύ σοβαρή λύπη για την οποία έχω [είναι] να πιστεύω ότι όταν μας κέρδισαν οι αστυνομικοί, ήταν αποδεκτό».

Σε μια δήλωση, η αστυνομία του Καπιτωλίου προτείνει ότι ένας από τους αξιωματικούς με τον Chansley προσπαθούσε να «αποκλιμακώσει» την κατάσταση επειδή ήταν μεγαλύτερος σε αριθμό.

Αλλά αυτό δεν εξηγεί γιατί ο Chansley, ο οποίος ήταν άοπλος, μπόρεσε να περάσει από επτά ακόμη αξιωματικούς χωρίς να συλληφθεί.

«Ούτε ένας από αυτούς δεν προσπάθησε να τον επιβραδύνει», λέει ο Carlson.

«Κατάλαβε ότι η αστυνομία του Καπιτωλίου ήταν σύμμαχοί του. … Αν ήταν στην πράξη να διαπράξει ένα τόσο σοβαρό έγκλημα, γιατί οι αστυνομικοί που στέκονταν ακριβώς δίπλα του δεν τον συνέλαβαν ;»

Και όμως στην αφήγηση που διαμορφώθηκε εκείνη την ημέρα από τους Δημοκρατικούς και πολλά ΜΜΕ, «Ο Τζέικομπ Τσάνσλι έγινε το πρόσωπο της 6ης Ιανουαρίου , ενός επικίνδυνου συνωμοσιολόγο ντυμένο με μια παράξενη στολή που οδήγησε τη βίαιη εξέγερση για να ανατρέψει τη δημοκρατία της Αμερικής», λέει ο Κάρλσον.

Ο ΜακΚάρθι (Καλιφόρνια) έχει επικριθεί για τη δημοσιοποίηση του πλάνα στον Κάρλσον, ο οποίος σκοπεύει να μεταδώσει πέντε ιστορίες βασισμένες στο πλάνα σε δύο νύχτες που λέει ότι «καταρρίπτει» τη δημοκρατική αφήγηση της 6ης Ιανουαρίου.

Εκτός από την ιστορία του Chansley, ο Carlson θα μεταδώσει πλάνα που λέει ότι καταρρίπτει τον ισχυρισμό ότι ο αστυνομικός του Capitol Brian Sicknick δολοφονήθηκε από ταραχοποιούς.

Άλλες κατηγορίες εναντίον των Ρεπουμπλικανών που προωθήθηκαν από την βαριά κομματική επιτροπή της 6ης Ιανουαρίου παρουσιάζονται με εντυπωσιακά διαφορετικό πρίσμα από πλάνα που θα προβληθεί από τον Carlson, συμπεριλαμβανομένου του viral βίντεο του γερουσιαστή Josh Hawley (R-Mo.) να τρέχει μακριά από τους ταραχοποιούς εκείνη την ημέρα που φαίνεται να έχει βγει εκτός πλαισίου.

Ισχυρίζεται ότι ο βουλευτής Brian Loudermilk (R-Ga.) καθοδήγησε τους «εξεγερμένους» γύρω από το Καπιτώλιο για να τους βοηθήσει να διαταράξουν τις διαδικασίες της Γερουσίας σε αντίθεση με πλάνα του να δείχνει ψηφοφόρους γύρω από το διπλανό κτήριο Rayburn το προηγούμενο βράδυ.

«Συνολικά, το βίντεο δεν υποστηρίζει τον ισχυρισμό ότι η 6η Ιανουαρίου ήταν μια εξέγερση», λέει ο Carlson.

«Στην πραγματικότητα, καταρρίπτει αυτόν τον ισχυρισμό, και γι’ αυτό ακριβώς το Δημοκρατικό Κόμμα και οι σύμμαχοί του στα ΜΜΕ σας εμπόδισαν να το δείτε».

«Ελέγχοντας τις εικόνες που επιτρεπόταν να δείτε από τις 6 Ιανουαρίου, έλεγχαν πώς το κοινό καταλάβαινε εκείνη την ημέρα. Θα μπορούσαν να πουν ψέματα για αυτό που συνέβη και ποτέ δεν θα καταλάβατε τη διαφορά. Αυτά τα ψέματα είχαν σκοπό. Δημιούργησαν ένα πρόσχημα για μια ομοσπονδιακή καταστολή των αντιπάλων του ενωτικού κόμματος στην Ουάσιγκτον».

Δημοκρατικοί νομοθέτες όπως ο βουλευτής Τζέιμι Ράσκιν από το Μέριλαντ έχουν προειδοποιήσει ότι ο Κάρλσον αποτελεί «σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια» και κατηγόρησαν τον παρουσιαστή του Fox News ότι είναι «προπαγανδιστής υπέρ του Πούτιν, του Όρμπαν, του αυτοκράτορα».

«Υπάρχουν χιλιάδες ώρες πλάνα που είναι ήδη εκεί έξω», είπε ο Ράσκιν στο MSNBC. «Αλλά ο λόγος που δεν κυκλοφόρησε όλο αυτό είναι ακριβώς επειδή σχεδιάζει το δάπεδο, καθορίζει διαδρομές εκκένωσης, καθορίζει πού πήγε ο αντιπρόεδρος, περιγράφει πού εκκενώθηκαν τα ανώτερα μέλη του Κογκρέσου και ούτω καθεξής .»

Η ομάδα του Carlson λέει ότι το υλικό τους έχει ελεγχθεί από τις αρχές του Κογκρέσου για να διασφαλιστεί ότι δεν αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια.

Επισημαίνουν περαιτέρω ότι η επιτροπή της 6ης Ιανουαρίου μετέδωσε πλάνα από τις διαδρομές εκκένωσης του αντιπροέδρου Mike Pence και του Hawley.

Αφού απέτυχε να σταματήσει τη δημοσιοποίηση του βίντεο την περασμένη εβδομάδα, ο εκπρόσωπος Adam Schiff (Καλιφόρνια) επέκρινε τον Carlson σε ένα tweet ως «έναν αδύναμο, αδύναμο άνθρωπο».

Πηγή: nypost.com

Shares