Τετάρτη , 29 Ιανουαρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Αυτές είναι οι ΘΕΣΕΙΣ των βουλευτών και των κομμάτων μέσα στο κοινοβούλιο… (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Οι θέσεις που θα κατέχουν οι βουλευτές κάθε κόμματος στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο έγιναν γνωστές πριν από λίγες ώρες.

Αναλυτικά ο κοινοβουλευτικός χάρτης θα έχει ως εξής:

Στην πρώτη σειρά θα συνυπάρξουν τέσσερις πολιτικοί αρχηγοί και οι βουλευτές των κοινοβουλευτικών τους ομάδων, από τρεις που ήταν την περασμένη φορά.

Ανάμεσα από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει από το πάνω διάζωμα που ήταν την προηγούμενη περίοδο η Φώφη Γεννηματά και το ΚΙΝΑΛ που πλέον αριθμεί 22 βουλευτές ως κοινοβουλευτική δύναμη. Έτσι η διάταξη θα έχει ως εξής, από τα δεξιά προς τα αριστερά όπως κανείς κοιτά το βουλευτήριο.

Η ΝΔ στην παραδοσιακή δεξιά του πτέρυγα, μόνο που λόγω της μη εισόδου της ΧΑ στην Βουλή, οι βουλευτές της θα καθίσουν μέχρι πάνω τα ορεινά δεξιά έδρανα. Δίπλα της ΝΔ θα καθίσει το ΚΙΝΑΛ που μετακομίζει στα πρώτα έδρανα από το πάνω διάζωμα.

Δίπλα στο ΚΙΝΑΛ θα καθίσει ο Αλέξης Τσίπρας και οι βουλευτές του που θα απλωθούν μέχρι τα αριστερά έδρα του πάνω διαζώματος. Και τέλος αριστερά, στην παραδοσιακή του θέση θα βρεθεί το ΚΚΕ που διατήρησε τον ίδιο αριθμό βουλευτών ως κοινοβουλευτική δύναμη.

Στο κέντρο και δεξιά του πάνω διαζώματος , στις πρώην περίπου θέσεις των ΑΝΕΛ της προηγούμενης βουλευτικής περιόδου θα καθίσει η… πρωτάρα κοινοβουλευτική ομάδα της Ελληνικής Λύσης και στις θέσεις που είχε η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού και η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα βρεθεί το ΜέΡΑ 25.

Εκεί εντοπίζεται και το μεγαλύτερο… ενδιαφέρον, αφού οι πρώην σύντροφοι -Βαρουφάκης και ΣΥΡΙΖΑ- θα βρίσκονται δίπλα – δίπλα κι αν κρίνει κανείς από τα… εκατέρωθεν βέλη που εκτοξεύονται εδώ και πολύ καιρό μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του εκλεκτού του στον θώκο του υπουργείου των Οικονομικών το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τότε είναι βέβαιο πως θα ζήσουμε… καυτές στιγμές στη νέα Βουλή!

Δείτε στην παρακάτω εικόνα πώς ακριβώς θα κάθονται οι βουλευτές των κομμάτων:

Βουλή

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares