Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ…

του Κώστα Δημ Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
Μπαίνουμε στο 2019 με την ίδια δυστυχώς “ενδυμασία” /προδιαγραφές/νοοτροπία.

Ακολουθούμε την πεπατημένη , την παραδοσιακή τακτική της καρκινοβασίας. Επιμένουμε βλακωδώς να βαδίζουμε … ανάποδα.

Να ατενίζουμε το μέλλον κοιτώντας -και διαρκώς αναφερόμενοι- στο παρελθόν (;).

Αυτή είναι η πραγματικότητα είτε αρέσει είτε όχι.

Το πολιτικό Δημοκρατικό μας Πολίτευμα παρήκμασε και συνεπώς αδυνατεί να δώσει λύση. Αντίθετα, η χαμηλή -έως και αρνητική -ποιότητα, η έλλειψη Παιδείας, η διαφθοροδιαπλοκή και η ψευδολογία, κατευθύνουν τη συμπεριφορά των εξουσιαστών μας.

Οι ευθύνες -αναλογικά βέβαια- ανήκουν σε όλους τους συνυπεύθυνους: “πολιτικούς” και “πολίτες”.

Οι εκλεγμένοι ταγοί μας προέρχονται από εμάς και είναι ωσάν και εμάς /κατ’ εικόνα και ομοίωση.

Τώρα φαίνεται πως οι επερχόμενες εκλογές (αυτο) επισπεύδονται.

Μάλλον θα γίνουν συντομότερα από ότι νομίζουμε ή είναι -συνταγματικά, (προ)καθορισμένο.

(Παρενθετικά θα ήθελα να επισημάνω και κάποιες αντιφάσεις συνταγματικών προδιαγραφών, όπως πχ :

Δεν αντιλαμβάνομαι -το έχω καυτηριάσει επανειλημμένα- την απαίτηση των (εκάστοτε) αντιπολιτευόμενων να ζητούν εκλογές την … επομένη εκείνων που μόλις έγιναν (!…).

Αλλά και θεωρώ φαιδρό και άδικο την προνομία του (εκάστοτε) Πρωθυπουργού να αποφασίζει την πρόωρη διεξαγωγή τους -πλην βέβαια ιδιαζουσών εθνικών ζητημάτων και όχι κομματικών σκοπιμοτήτων-.

Καλό θα είναι οι Συνταγματολογούντες , οι Συνταγματολόγοι, το Κ.Σ= Κομματικό μας Σύστημα- πρώην Πολιτικό – να τα λάβουν αυτά υπ’ όψιν τους στη θρυλούμενη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Βρισκόμαστε έρμαια καταγέλαστου, αδίστακτου Κομματισμού. Ουδείς γνωρίζει (ούτε καν οι ίδιοι ) τι θα αποφασίσουν δημοκρατικά και με σεβασμό στους θεσμούς και λατρεία της υποκρισίας, της κοροϊδίας, της παραπλάνησης).

Εκείνο όμως που απογοητεύει, επειδή εγκυμονεί εθνικούς κινδύνους, είναι η μεθοδολογία που επέλεξαν οι μονομάχοι: οι μεν Κυβερνώντες επιμένουν να αναδείξουν ως κύριο/βασικό μειονέκτημα των Αντιπολιτευόμενων, την κατασπατάληση, την διαφθοροδιαπλοκή, την κλοπή στο παρελθόν. Να τους κολλήσουν τη ρετσινιά του κ λ έ φ τ η !

Οι της Αντιπολίτευσης επιμένουν στον χαρακτηρισμό των Κυβερνώντων: Ψ ε ύ τ ε ς.

Χωρίς βέβαια να αποκλείονται και οι κάτοχοι αμφοτέρων των τιμητικών αυτών τίτλων -ιδιοτήτων. Άραγε το “πολιτικό” εκκρεμές κινείται όπως λένε ανάμεσα σε εντιμότατους απατεώνες;

Διαφαίνεται ένα εκλογικό προβάδισμα της Αντιπολίτευσης. Όχι μόνον Δημοσκοπικά. Η υπόθεση Νοναrtis γυρίζει μπούμερανγκ.

Η Κυβέρνηση -πέραν της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών, των οικονομικών προβλημάτων , των θεμάτων Δημόσιας Τάξης, Παιδείας και Υγείας- ενδέχεται να εμπλακεί σε σοβαρό σκάνδαλο σκευωρίας.

Αν έχουμε μια τέτοια θλιβερή εξέλιξη σκευωρίας- με πρωταγωνιστές τα κόμματα και εμπλοκή λειτουργών της Δικαιοσύνης- θα πρόκειται για έσχατο εξευτελισμό!

ΥΓΗ επιχείρηση άσκησης πολιτικής με διαγωνισμούς /ανταγωνισμούς σκανδαλολογίας πάσχει βαρύτατα. Είναι χαμηλού, αηδούς επιπέδου. Προδίδει αδυναμία άσκησης πολιτικής και οδηγεί σε αναίτιους εθνοβόρους διχασμούς. Θλίψη!

Shares