Τετάρτη , 8 Δεκεμβρίου 2021
Τελευταία Νέα

Απόφαση – Σταθμός: Μόνο σε περίπτωση βιασμού θα επιτρέπεται η έκτρωση στην Πολωνία…

Την Πέμπτη, δικαστήριο της Πολωνίας αποφάσισε ότι οι γυναίκες δεν θα έχουν το δικαίωμα έκτρωσης, ακόμα και στην περίπτωση που το έμβρυο έχει προβλήματα υγείας ήδη από την μήτρα, εξαιτίας των οποίων μπορεί να γεννηθεί νεκρό ή να χάσει την ζωή του σύντομα μετά τη γέννα.

Την Πέμπτη, οι διαμαρτυρόμενες και  διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Jaroslaw Kaczynski, κρατώντας πλακάτ με την λέξη «βασανιστήριο».

Κάποιοι από τους διαμαρτυρόμενους πολίτες επιχείρησαν να πετάξουν πέτρες προς το σπίτι του Αντιπροέδρου, ενώ άλλοι δοκίμασαν να υπερπηδήσουν το φράχτη, και τότε η πολωνική αστυνομία απάντησε χρησιμοποιώντας σωματική βία και σπρέι πιπεριού για να απωθήσει τους διαδηλωτές.

Παράλληλα, διαμαρτυρίες έλαβαν χώρα και σε άλλες πολωνικές πόλεις, όπως η Κρακοβία, το Λοτζ και το Στσέτσιν.

Καθώς η νομοθεσία στην Πολωνία σχετικά με τις εκτρώσεις ήταν ήδη αυστηρή, η νέα απόφαση συνεπάγεται την δυνατότητα έκτρωσης μόνο στις ακραίες περιπτώσεις του βιασμού και της αιμομιξίας.

Εκτιμάται ότι και με την προϋπάρχουσα νομοθεσία, περίπου 100.000 Πολωνές το χρόνο αναζητούσαν την δυνατότητα έκτρωσης σε κάποια χώρα του εξωτερικού.

ΠΗΓΗ: BBC 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares