Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Από τον Σεπτέμβριο η λειτουργία των Φυλακών Νικηφόρου στη Δράμα: Ερώτηση του Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ στην Βουλή…


Σύμφωνα με την Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής -Με αποσπάσεις έμπειρων σωφρονιστικών υπαλλήλων η πρώτη λειτουργία – Πρακτική εκπαίδευση 3 μηνών για τους νεοπροσληφθέντες σε παρακείμενα καταστήματα κράτησης

Απάντηση σε ερώτηση του βουλευτή Δράμας Θ. Ξανθόπουλου όπως και στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κ. Βελόπουλο

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ φαίνεται πως υπάρχουν όσον αφορά τη λειτουργία των Φυλακών Νικηφόρου, καθώς η έναρξη λειτουργίας τους, πιθανολογείται από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Αναλυτικότερα, έπειτα από σχετική ερώτηση και τοποθέτηση του βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόφιλου Ξανθόπουλου και απαντώντας η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής σ’ αυτό, τοποθέτησε τη λειτουργία των Φυλακών Νικηφόρου για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ο κ. Ξανθόπουλος ζήτησε να ξεκαθαρίσει ο ακριβής αριθμός των μόνιμων υπαλλήλων που θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ, να γνωστοποιηθεί σε ποιό στάδιο βρίσκεται η προκήρυξη και ποια κριτήρια θα χρησιμοποιηθούν για την επιλογή του προσωπικού.

H Γ.Γ Αντεγκληματικής πολιτικής απαντώντας δεσμεύθηκε ότι θα γίνουν 258 συνολικά προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέσω των διαδικασιών του ΑΣΕΠ.

Ο. κ. Ξανθόπουλος έθεσε και το αίτημα πολλών σωφρονιστικών υπαλλήλων, οι φυλακές της Δράμας, στο αρχικό στάδιο λειτουργίας τους να στελεχωθούν με μετατάξεις παλαιότερων και εμπειρότερων υπαλλήλων από όμορες φυλακές.

Στο αίτημα αυτό, θετική ήταν η στάση του παρισταμένου εκπροσώπου των υπαλλήλων, Σ. Τερζή, αντιπροέδρου του Σωματείου εξωτερικών φρουρών.

Στον ΑΣΕΠ οι προσλήψεις

Ερώτηση για το ζήτημα της ενεργοποίησης των Φυλακών Νικηφόρου προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα, έθεσε και ο βουλευτής Λάρισας και πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο κ. Βελόπουλος ρώτησε αν η κυβέρνηση προτίθεται να προσλάβει διευθυντή Φυλακών και αν είναι διατεθειμένη να αποσπάσει σωφρονιστικούς υπαλλήλους (Δραμινούς ή παραπλήσιων νομών), ώστε να λειτουργήσει κάποια από τις πτέρυγες και να αποτελέσουν έτσι τους εκπαιδευτές των νεοπροσληφθέντων μέσω ΑΣΕΠ.

Στην απάντηση που έδωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου, γίνεται γνωστό ότι έχει εγκριθεί η κίνηση των διαδικασιών πρόσληψης 258 μονίμων υπαλλήλων διαφόρων κατηγοριών και ειδικοτήτων στο Κατάστημα Κράτησης Δράμας και ότι πλέον η προκήρυξη βρίσκεται στον ΑΣΕΠ.

Τονίζεται επίσης στην απάντηση, ότι, «οι υπάλληλοι που θα προσληφθούν στο Κ.Κ. Δράμας, πριν την έναρξη λειτουργίας του θα τοποθετηθούν σε παρακείμενα Κ.Κ., προκειμένου να αποκτήσουν σχετική εμπειρία για χρονικό διάστημα τριών μηνών, ενώ με την έναρξη λειτουργίας του θα αποσπασθεί σε αυτό ικανός αριθμός έμπειρων υπαλλήλων με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του, ως ισχύει στις περιπτώσεις νεοϊδρυθέντων καταστημάτων».

proinos-typos.gr

Shares