Πέμπτη , 24 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Από την πανδημία , στην υφαλοκρηπίδα…

Από την πανδημία , στην υφαλοκρηπίδα…

Με το φευγιό της πανδημίας , έρχεται το θεριό της προκλητικής ρητορικής της Τουρκίας.

Πως αλλιώς θα μπορούσε κάποιος να ορίσει την νέα οθωμανική πολιτική της γειτονικής χώρας, η οποία έχοντας απέναντι της το δουλικό και φοβικό σύστημα εξουσίας της Ελλάδας , βάζει μπροστά την υλοποίηση της επόμενης φάσης των σχεδίων της.

Ποια είναι αυτά τα σχέδια; Μα φυσικά η υφαρπαγή της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας και η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας χωρίς κόστος, χωρίς κανέναν φραγμό.  Τα ερωτήματα που προκύπτουν για αυτή την τουρκική προκλητικότητα είναι πολλά. Θα αντιδράσει η χώρα ; Και αν ναι με ποιο τρόπο; Αρκεί η πολιτική των «κούφιων» και δίχως αποτέλεσμα διαβημάτων; Η χώρα οφείλει να δράσει στρατιωτικά αν χρειαστεί για να σταματήσει μία και καλή αυτή η λογική του νταβατζή από την πλευρά του ενοχλητικού γείτονα;

Τα ερωτήματα έχουν τεθεί αλλά ζητούν άμεσης απάντησης. Δεν είναι φιλοσοφικού περιεχομένου, αλλά ερωτήματα που αφορούν την Εθνική αξιοπρέπεια της χώρας και κυρίως την Εθνική της ανεξαρτησία. Δεν γίνεται πρώτα να βεβηλώνεται το σύμβολο της Χριστιανοσύνης η Αγία Σοφία και η Ελληνική πολιτική ηγεσία να απαντά με διαπιστώσεις. Δε γίνεται να υπάρχει υφαρπαγή πλούτου της χώρας και να μην υπάρχει δυναμική απάντηση που θα συνετίσει τους «κλέφτες» .

Είναι απαίτηση των καιρών η χώρα να βρεθεί αντιμέτωπη με τις ιστορικές της ευθύνες. Τα ερωτήματα που κατά καιρούς θάφτηκαν κάτω από συρτάρια διπλωματών για χρόνια , έρχονται « εκκωφαντικά» να θυμίσουν τον παραλογισμό της Ελληνικής Εξωτερικής πολιτικής. Με κατευνασμό ,απλά αποθρασύνεις στον έσχατο βαθμό το σφετεριστή. Με τη λογική ότι κάποιος «μεγάλος» σύμμαχος θα μας σώσει, απλά θα απωλέσουμε όσα με αγώνες κατέκτησαν οι πρόγονοί μας.

Με γλυκά λόγια ποτέ δε μπόρεσε νοικοκυραίος να σώσει το βιός του από το ληστή που μπήκε στο σπίτι του. Αυτό πρέπει να τα καταλάβουμε καλά όλοι μας και κυρίως αυτοί που έχουν αναλάβει τα ηνία της χώρας.

Θανάσης Μυλωνάς

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares