Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Από τι έπασχε ο Κουασιμόδος; Τα αίτια της παραμόρφωσης του μυθικού κωδωνοκρούστη,..

Ποια ασθένεια τον ταλαιπωρούσε τον Κουασιμόδο, ήρωα του μυθιστορήματος «Η Παναγία των Παρισίων»;

Την αλήθεια που κρύβεται πίσω από τους πρωταγωνιστές της ελληνικής – και όχι μόνο – μυθολογίας, επιχειρούν να αποκαλύψουν συνολικά 40 επιστήμονες, μέσα από τις 330 σελίδες της επίτομης δίγλωσσης έκδοσης «Υβριδικά και ιδιότυπα όντα, «Αποκλίσεις από την “κανονικότητα” στην Αρχαία Ελληνική Μυθολογία και στη Σύγχρονη Ιατρική» που επιμελήθηκαν οι καθηγητές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Παναγιώτης Ν. Σουκάκος (Ορθοπεδικής), Αριάδνη Γκάρτζιου-Τάττη (Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας) και Μηνάς Πασχόπουλος (Μαιευτικής-Γυναικολογίας).

Σχετικά με τον ήρωα της Παναγίας των Παρισίων λοιπόν, τον Κουασιμόδο με την εξαιρετικά σημαντική κυφοσκολίωση και ένα εξόγκωμα που κάλυπτε τον αριστερό οφθαλμό, η οποία του προσέδιδε μια εικόνα ιδιόμορφου «κύκλωπα», οι επιστήμονες διατείνονται ότι ενδέχεται να έπασχε από νευροϊνωμάτωση.

Μια πάθηση στην οποία παρατηρείται παραμόρφωση της σπονδυλικής στήλης με ανάπτυξη παρασπονδυλικών όγκων (που θα μπορούσε να αντιστοιχεί στην «καμπούρα» του ήρωα καθώς και όγκων στην περιοχή των οφθαλμών).

pronews.gr

Shares