Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Από θαύμα δεν έγινε κόλαση το Αιγαίο! Τουρκικό F-16 έχασε τον κινητήρα του…

Ένα θρίλερ με δραματικές προεκτάσεις διαδραματίστηκε το πρωί της Παρασκευής στο Αιγαίο με ένα τουρκικό μαχητικό να χάνει τον κινητήρα του!Ένα περιστατικό τρόμου, στο οποίο πρωταγωνίστησε ένα από τα συνολικά τέσσερα τουρκικά F-16 που είχαν παραβιάσει το FIR – Αθηνών μεταξύ Λήμνου και Λέσβου, στο Αιγαίο, στις 10.59 το πρωί… Κι όλα αυτά ενώ ολοκληρωνόταν η τελετή παράδοσης – παραλαβής του Αρχηγού ΓΕΑ, στην αεροπορική βάση της Δεκέλειας.

Τι συνέβη στο Αιγαίο

Όπως αναφέρει αποκαλυπτικό άρθρο του onalert.gr, απέναντί τους βρισκόταν τα ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής από τη μονάδα ετοιμότητας της Σκύρου. Έχοντας πορεία προς νότο, το εχθρικό μαχητικό ανέφερε διαδοχικά προβλήματα λειτουργίας του κινητήρα.

Επιδίδοντας διαπιστευτήρια επαγγελματισμού και σεβασμού των διεθνών κανόνων, τα ελληνικά αεροσκάφη συνόδευσαν διακριτικά το τουρκικό F-16.

Την ίδια ώρα, ενεργοποιήθηκε το ελληνικό σύστημα έρευνας και διάσωσης, με τη θέση σε ετοιμότητα του ελικοπτέρου Super Puma στην Ρόδο. Τα ελληνικά μαχητικά συνέχισαν να βρίσκονται κοντά στο τουρκικό F-16 όταν μερικά λεπτά μετά τις 11.00, το εχθρικό μαχητικό μπήκε στο FIR τουρκικής δικαιοδοσίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Onalert.gr, λίγο πριν από την προσγείωσή του στην αεροπορική βάση του Ντάλαμαν, ο πιλότος του τουρκικού μαχητικού ανέφερε ότι υπάρχει κράτηση κινητήρα…

 

Shares