Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Από αναμμένα κεριά πιθανότατα προκλήθηκε η φωτιά στο διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης

Υπό πλήρη έλεγχο κατάφεραν να θέσουν οι πυροσβέστες τη φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 10 το πρωί, σε διαμέρισμα τετάρτου ορόφου επί της οδού Αλκμήνης, στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης.

Από την πυρκαγιά που, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία δεν ξέσπασε από κάποια συσκευή θέρμανσης, αλλά ερευνάται η εκδοχή να εκδηλώθηκε από κεριά, κινδύνεψε ο ένοικος του διαμερίσματος, ο οποίος βγήκε στο μπαλκόνι για να γλιτώσει από τις φλόγες και τους μαύρους καπνούς και κατάφερε να πηδηξει στο διπλανό διαμέρισμα όπου ζει η μητέρα του, μέχρι να φτάσουν οι πυροσβέστες.

Στις φλόγες διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη – Ο ένοικος πήδηξε στο δίπλα μπαλκόνι για να γλιτώσει

 

Για την κατάσβεση και την παροχή βοήθεια στους δύο ανθρώπους, επιχείρησαν τρία υδροφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 12 πυροσβέστες, ενώ στο σημείο βρέθηκαν για να συνδράμουν και δυνάμεις της αστυνομίας.

Από τη φωτιά προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση στη γειτονιά, ενώ οι ένοικοι χρειάστηκε να εκκενώσουν την πολυκατοικία για λόγους ασφαλείας και για να μην εισπνεύσουν τον καπνό.

«Ακουσα να φωνάζουν “βοήθεια, βοήθεια”. Βγήκα έξω και άκουσα τα τζάμια να σπάνε. Υπήρχαν φλόγες και καπνός», ανέφερε κάτοικος της γειτονιάς στην οδό Αλκμήνης.

Ένας από τους ανθρώπους που κάλεσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ανέφερε ότι είδε τον άντρα να πηδαει από τα κάγκελα στο διπλανό διαμέρισμα όπου διαμένει η μητέρα του. «Πήδηξε από το ένα διαμέρισμα στο άλλο για να μη πεθάνει από τους καπνούς, ευτυχώς δεν έπαθε τίποτα. Άκουσα να φωνάζει για βοήθεια, άνοιξα την πόρτα για να δω τι συμβαίνει και μου λέει “βοήθεια, καιγόμαστε”. Πήρα την πυροσβεστική ουρλιάζοντας. Άνοιξε η γυναίκα την πόρτα για να φωνάξει βοήθεια και ένας μαύρος καπνός έγλυψε το ταβάνι, σαν μαύρος θάνατος, απίστευτο. Άρχισα να φωνάζω στο τηλέφωνο στην πυροσβεστική για να έρθουν. Ευτυχώς ήρθαν γρήγορα», αναφέρει η γυναίκα.

 

πρωτο θεμα

Shares