Τετάρτη , 17 Αυγούστου 2022

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ! Βούρκωσαν σχεδόν όλοι οι βουλευτές-Δείτε τι είπε ο Βελόπουλος…

Στο κοινοβούλιο μίλησε ο Κ.Βελόπουλος, Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ με αφορμή την ψηφοφορία για την ελληνοαμερικανική στρατιωτική συμφωνία.

Όπως θα ακούσετε στο βίντεο ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ήταν καταπέλτης.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ! Βούρκωσαν σχεδόν όλοι οι βουλευτές-Δείτε τι είπε ο Βελόπουλος…

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ! Βούρκωσαν σχεδόν όλοι οι βουλευτές-Δείτε τι είπε ο Βελόπουλος…

Gepostet von VoiceNews.gr am Donnerstag, 30. Januar 2020

Κανείς δεν διαφωνεί με όσα συναινετικά και ενωτικά αναφέρατε πριν από λίγο. Όμως πώς θα μπορούσα να συναινέσω σε κάτι όταν δεν ξέρω τι ακριβώς υλοποιείται; Δεν μας ενημερώσατε ως προέδρους κομμάτων ποτέ για το τι συζητάτε στο παρασκήνιο. Να συμφωνήσω απλώς γιατί λέτε ότι πρόκειται για ένα εθνικό θέμα; Πείτε μας ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές σας συνολικά στα εθνικά θέματα. Δεν μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε και να μας καλείτε να συμφωνήσουμε με αυτά που λέτε και απλώς να κάνετε λόγο για εθνική ενότητα. Καλέστε μας να συζητήσουμε και να οργανώσουμε όλοι μια κοινή δράση μια κοινή γραμμή στα εθνικά.

Έχω εδώ μια επιστολή του κ.  Πομπέο. Η επιστολή αυτή δεν έχει ημερομηνία. Αυτό είναι πρωτόγνωρο. Το State Department να στέλνει επιστολή και να μην έχει ημερομηνία. Ή μήπως είναι all weather και  all time αυτή η επιστολή; Εσείς κ. Υπουργέ έχετε επιστολή με ημερομηνία;

Μας είπατε για τον East Med. Όταν εγώ μιλούσα για τον East Med, για αγωγούς και για πετρέλαια το 2008 και το 2009 όλοι γελούσατε. Βέβαια σήμερα εκείνο που δεν μας λέτε είναι ότι επειδή ο αγωγός είναι χρονοβόρος και κοστοβόρος δεν μπορεί να γίνει αν δεν υπογράψει και η Ιταλία. Μιλάτε όμως λες και εσείς τα κάνατε όλα.  Εσείς κάνατε τους αγωγούς, εσείς κάνατε και τα πετρέλαια, εσείς όλα.

Σαν σήμερα το 1996 έγιναν τα Ίμια. Το λέω στον Υπουργό γιατί δεν ξέρω αν είναι μία ατυχής συγκυρία η σημερινή με αυτό που φέρατε στο κοινοβούλιο σήμερα. Τότε οι Έλληνες πλήρωσαν το τίμημα της αναποφασιστικότητας του κ. Σημίτη, της αναποφασιστικότητας κάποιων αξιωματικών και το γεγονός ότι μας ξεγέλασαν οι Αμερικανοί. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με κάποια πράγματα.

Ακόμα και με το ποδόσφαιρο αυτές τις ημέρες βάλατε μόνοι σας 10 αυτογκόλ και έχετε καταφέρει να σας βρίζουν όλοι μαζί. Και ξέρετε γιατί έγινε αυτό; Γιατί οι πολιτικοί διοικούν το ποδόσφαιρο και οι μεγαλομέτοχοι τη χώρα. Ήταν εκ μέρους σας μία ανόητη για να μην πω βλακώδης επιλογή. Χρόνια τώρα αποκαλούσαν τους Μακεδόνες Βουλγάρους και δεν τόλμησε καμμία κυβέρνηση να τιμωρήσει κάποια ομάδα ρίχνοντάς την στην Β’ Εθνική. Γιατί εδώ έχουμε το νόμο του ποδοσφαίρου. Ο Σαββίδης τα πάει καλά με τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Μαρινάκης με εσάς. Και γι’ αυτό δεν τολμάτε να κάνετε τίποτα.

Ξέρετε τι έλεγε ο Αριστοτέλης φωτογραφίζοντας τους Αθηναίους που βρίσκονταν τότε στην δύση της κυριαρχίας τους; Κανείς δεν είναι πραγματικός φίλος για εκείνον που έχει πολλούς φίλους. Αυτό μας λέτε και σήμερα: Δεν είναι σημαντικό, λέτε, που προσπαθούμε να είμαστε φίλοι με τους Αμερικανούς; Εκείνο που δεν μας λέτε όμως είναι αν οι Αμερικανοί είναι φίλοι με τους Έλληνες. Δεν είμαστε εναντίον της φιλίας και της καλής γειτονίας με τους Αμερικανούς. Αλλά αφού δίνουμε, να δούμε και τι παίρνουμε. Τι κερδίζουμε εμείς λέει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ. Δεν μπορώ να παράσχω τα πάντα αν δεν πάρω τίποτα.

Από το 1974 που έγινε η τουρκική εισβολή στην Κύπρο τι έκαναν οι Αμερικανοί για να τιμωρήσουν τους Τούρκους; Μετά από 40 – 50 χρόνια δεν βάζουμε μυαλό; Καμμία παρέμβαση δεν έκαναν οι Αμερικανοί.

Κύριοι, εσείς του ΣΥΡΙΖΑ κάνατε μία συμφωνία και σήμερα εσείς οι ίδιοι δεν την ψηφίζετε. Αν αυτό δεν λέγεται πολιτικός οπορτουνισμός τότε πώς λέγεται; Βάλατε την υπογραφή σας όταν ήσαστε κυβέρνηση και σήμερα λέτε στην ΝΔ τι είναι αυτό που φέρατε να ψηφίσουμε; Πείτε τουλάχιστον ένα «ναι» για να είστε έντιμοι με την υπογραφή σας.

Γεμίζουμε την χώρα αμερικανικές βάσεις. Και εδώ βλέπω μια περίεργη αναφορά. Υπάρχει λέει ανοικτή δέσμευση και για άλλες εγκαταστάσεις όπως αυτές συμφωνηθούν.

Δίνονται άδειες στις συχνότητες εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και δεν παίρνουμε ούτε ένα ευρώ. Γιατί το κάνετε αυτό; Δεν είναι αυτό απώλεια; Ποιος θα πληρώσει; Εσείς από τους μισθούς σας;

Είναι δυνατόν να αφήνουμε τις βάσεις να τροφοδοτούνται από την Ιταλία; Δηλαδή έρχονται εδώ, κάνουν τις βάσεις τους και ό,τι είναι να αγοράσουν θα το παίρνουν από την Ιταλία; Γιατί; Ας το πάρουν από εμάς να μείνει τουλάχιστον κάτι εδώ.

Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα των Αμερικανών είναι η Ρωσία. Εμείς όμως ακούμε τους Αμερικανούς. Έχουμε ήδη κάνει εχθρούς τους Ιρανούς με τα πυραυλικά συστήματα που στέλνουμε στην Σαουδική Αραβία τώρα κάνουμε εχθρούς και τους Ρώσους.

Και με την υφαλοκρηπίδα τι θα κάνουν οι Αμερικανοί αν γίνει κάποιο λάθος; Το έχετε σκεφτεί; Φοβάμαι ότι δεν είστε ούτε κι εσείς βέβαιοι τι θα κάνουν οι Αμερικανοί με αυτό το θέμα.

Ο Τραμπ έχει πει στο παρελθόν: «Είχα μία παραγωγική και θαυμάσια συνάντηση με τον Ερντογάν». «Μου αρέσει ο Ερντογάν είναι καλός φίλος».

Πάμε όμως και στο Άρθρο 3 παράγραφος 1. Το διαβάζω αυτούσιο: Ο ανώτερος Έλληνας αξιωματικός σε κάθε μία από τις ευκολίες…. Ακούστε! Τις λένε ευκολίες! Ο Έλληνας αξιωματικός λοιπόν σε κάθε μία από τις ευκολίες θα λέγεται Έλληνας αντιπρόσωπος. Δηλαδή ο στρατηγός θα λέγεται αντιπρόσωπος; Γιατί; Αν είναι έτσι, κάντε μια μάντρα αυτοκινήτων και κάντε τον αντιπρόσωπο. Φέρτε τον σε μία από τις εταιρείες μου να τον κάνω αντιπρόσωπο. Είναι δυνατόν να τον υποβιβάζετε έτσι;

Κύριε υπουργέ συναντηθήκατε με τους ανθρώπους του ΕΛΙΑΜΕΠ. Έγινε λοιπόν μια συνάντηση με ανθρώπους που έχουν μία άλλη άποψη, καταδικάζουν τη χώρα μας για το Ουράνιο Τόξο, μιλούν για 12 ναυτικά μίλια, για δικαιώματα των Τούρκων στο Αιγαίο. Δεν βλέπουν δηλαδή άλλη ελληνική επιλογή εκτός από τον διάλογο και την διεθνή διαιτησία. Πώς λοιπόν ζητάτε από εμένα συναίνεση όταν εσείς συζητάτε με ανθρώπους που δεν ασχολούνται με το «δώσε» αλλά με το «πάρε»; Που θυσιάζουν τα πάντα, την ίδια την πατρίδα για να έχουν ειρήνη; Όμως η Τουρκία είναι όπως ο λύκος έξω από το μαντρί. Θα του δώσετε ένα πρόβατο, εν προκειμένω ένα νησί, αλλά δεν θα χορτάσει. Θα θέλει κι άλλο. Και στο τέλος δεν θα μείνουν πρόβατα θα τα φάει λύκος και στο τέλος θα φάει και τον βοσκό. Εσάς. Και δεν θα μείνει τίποτα.

Μην ακούτε τους ξένους. Πάντα ήμασταν μόνοι. Μόνοι είμαστε και τώρα. Η νίκη θα είναι δική μας μόνο αν βασιλεύσει στην καρδιά μας το εθνικό αίσθημα, είχε πει ο Καποδίστριας.

ΒΟΜΒΑ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ! Θέλετε συναίνεση ενώ μιλάτε με όλους αυτούς που δίνουν Αιγαίο, Κύπρο και Κρήτη; ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ…

Gepostet von VoiceNews.gr am Donnerstag, 30. Januar 2020

ΞΕΦΤΕΛΙΣΕ τον ΔΕΝΔΙΑ ο ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ στη ΒΟΥΛΗ! Έχασε τη φωνή του ο ΥΠ.ΕΞ…

Gepostet von VoiceNews.gr am Donnerstag, 30. Januar 2020

ΑΣΤΡΑΨΕ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΗΞΕ Ο ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ στο Κοινοβουλιο! Ξεφτελίζετε τον Ελληνικό Στρατό κάνοντας Διοικητή … αντιπρόσωπο μάντρας αυτοκινήτων…

Gepostet von VoiceNews.gr am Donnerstag, 30. Januar 2020

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ Ο ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ στη ΒΟΥΛΗ προς τον Δένδια- Ζητάτε ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ χωρίς να ξέρουμε για ποιο λόγο και τι είπατε πίσω από την πλάτη μας…

Gepostet von VoiceNews.gr am Donnerstag, 30. Januar 2020

ΑΣΤΡΑΨΕ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΗΞΕ Ο ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ στο Κοινοβουλιο! Ξεφτελίζετε τον Ελληνικό Στρατό κάνοντας Διοικητή … αντιπρόσωπο μάντρας αυτοκινήτων…

Gepostet von VoiceNews.gr am Donnerstag, 30. Januar 2020

Αυτός είναι ο μοναδικός πατριώτης Έλληνας πολιτικός που μίλησε για τα Ίμια …

Gepostet von VoiceNews.gr am Donnerstag, 30. Januar 2020

Aπίστευτος Διασυρμός της ΝΔ στη Βουλή για το θέμα των Πετρελαίων…

Gepostet von VoiceNews.gr am Donnerstag, 30. Januar 2020

AΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΔΙΑΣΥΡΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ στη ΒΟΥΛΗ από τον ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ! Να προσέχετε που βάζετε την υπογραφή σας…

Gepostet von VoiceNews.gr am Donnerstag, 30. Januar 2020

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares