Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Η Lockheed Martin “ξέχασε” την ΕΑΒ κι έδωσε το “σέρβις” των F-16 σε Νορβηγούς…

Η Ελλάδα είναι στην Ευρώπη, ο δεύτερος μεγαλύτερος χρήστης F-16, μετά από την Τουρκία. Η Ελλάδα είναι από τους καλύτερους πελάτες που έχει η Lockheed Martin. Αν στο Τέξας κάνουν την πρόσθεση των κερδών από τα πολλά συμβόλαια που έχουν πάρει, θα το θυμηθούν. Γιατί ότι το ξέρουν είναι βέβαιο.Σε πολλές περιπτώσεις η Lockheed Martin θα έπρεπε να ευγνωμονεί την Ελλάδα. Το 1999, η κυβέρνηση Σημίτη με μία ακόμη και σήμερα ανεξήγητη κίνηση, ανέτρεψε την απόφαση που είχε ληφθεί για αγορά F-15. Πήραμε ξανά F-16, τρία χρόνια μετά από τις απογοητευτικές επιδόσεις των F-16, τη νύχτα των Ιμίων…Όπως απέδειξε η ζωή ,αν είχαμε επιμείνει στα F-15, κάποια πράγματα θα ήταν διαφορετικά σήμερα σ΄ ότι έχει να κάνει με την ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο, αλλά και στην Κύπρο.

Τέλος η Lockheed Martin πήρε το συμβόλαιο εκσυγχρoνισμού 83 F-16 που μέχρι στιγμής κοστίζει 1,5 δις. Η ολοκλήρωση του προγράμματος αναμένεται το 2028.

Τι έχει κερδίσει η Ελλάδα από την πολύχρονη συνεργασία; Όχι πολλά πράγματα. Έχουν ευθύνες οι κυβερνήσεις μας που δεν απαίτησαν και δεν τόλμησαν ποτέ να τρίξουν τα δόντια στην εταιρεία που δίνει την εντύπωση ότι μπορεί να επιβάλλει ότι όρους θέλει στην Ελλάδα. Από την άλλη όμως και η Lockheed Martin ποτέ δεν πρόσφερε κάτι ουσιαστικό στην Ελλάδα.

Η τελευταία επιβεβαίωση είναι η είδηση ότι η Lockheed Martin , υπέγραψε συμφωνία με την νορβηγική εταιρεία KONGSBERG-Patria, την οποία καθιστά μοναδικό εξουσιοδοτημένο κέντρο εργοστασιακής συντήρησης των F-16 παγκοσμίως!
Η ΕΑΒ δεν πέρασε από το μυαλό κάποιων εκεί στο Τέξας; Πως να περάσει όμως όταν ήδη έχει αρχίσει η προσπάθεια απαξίωσης της ώστε να φορτωθεί τις όποιες καθυστερήσεις προκύψουν στο πρόγραμμα του εκσυγχρονισμού των F-16;

Από την άλλη βεβαίως ,γιατί να προτιμήσουν την ΕΑΒ οι Αμερικανοί, όταν κανένας από την Ελλάδα δεν το απαιτεί.

Συμπέρασμα; Κάποτε θα πρέπει να μάθουμε στην Ελλάδα ότι αγοράζουμε με τα λεφτά των φορολογουμένων και δεν μας πουλάνε ότι θέλουν. Μπερδεύουμε διαρκώς το αγοράζουμε με το μας πουλάνε και απ΄ ότι φαίνεται δεν μαθαίνουμε κιόλας…

militaire.gr

Shares