Τετάρτη , 17 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΠΑΓΝΑΔΑ του Πάπα σε παιδιά: «Οι μετανάστες φέρνουν μαζί τους τον ΠΛΟΥΤΟ του πολυπολιτισμού»…

Ο Πάπας Φραγκίσκος απήντησε χθες σε ερωτήσεις μαθητών που είχαν συγκεντρωθεί στο Βατικανό και προχώρησε στην γνωστή του προπαγάνδα υποστηρίζοντας «οι μετανάστες φέρνουν μαζί τους τον πλούτο του πολυπολιτισμού και του πολυεθνικού κόσμου».

«Ας ευχαριστήσουμε τον Θεό για την πολυεθνική και πολυπολιτισμική κοινωνία μας», είπε, «επειδή ο διάλογος μεταξύ πολιτισμών, προσώπων και εθνοτήτων είναι πλούτος. […] Η “πολυεθνικότητα” και η “πολυπολιτισμικότητα” είναι το νερό της ζωής που, σε αντίθεση με το απεσταγμένο νερό, είναι νόστιμο και καταστέλλει τη δίψα “.

Όμως δεν έμεινε εκεί ο Πάπας. Συνέχισε λέγοντας ότι “Οι μετανάστες δεν πρέπει να αποτελούν φόβο σαν να ήταν πανώλη. Οι μετανάστες δεν είναι εγκληματίες, όπως ακριβώς η μαφία δεν εφευρέθηκε από τους Νιγηριανούς”.

“Η μαφία είναι δική μας, κατασκευασμένη στην Ιταλία: είναι δική μας”, είπε ο Πάπας, προσθέτοντας ότι “όλοι θα μπορούσαμε να είμαστε εγκληματίες”.

Ο Πάπας ολοκλήρωσε λέγοντας στους μαθητές ότι “οι μετανάστες είναι αυτοί που πάντα μας φέρνουν πλούτη. Η ίδια η Ευρώπη έγινε από μετανάστες! Οι βάρβαροι, οι Κέλτες. […] Όλα αυτά ήρθαν από το βορρά και έφεραν τις κουλτούρες τους μαζί τους. Η Ευρώπη αναπτύχθηκε με αυτόν τον τρόπο, με την αντίθεση των πολιτισμών”.

Φυσικά πρόκειται για λόγια που εκτός από την επικινδυνότητά τους είναι και ανιστορικά. Ξέχασε ο Πάπας να αναφέρει το πως όλοι αυτοί οι λαοί ενωθήκαν κάτω από τον Χριστιανισμό, κάτι που σήμερα δεν ισχύει…

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares