Δευτέρα , 26 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ: Η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία έστειλε εξώδικο στον Κακλαμανάκη-Δείτε γιατί…

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ: Η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία έστειλε εξώδικο στον Κακλαμανάκη-Δείτε γιατί...

Η ΕΙΟ απέστειλε το εξώδικό στον χρυσό Ολυμπιονίκη λόγω των θέσεων που εξέφρασε υπέρ του νέου αθλητικού νομοσχεδίου…

Απίθανα πράγματα συμβαίνουν στον ελληνικό αθλητισμό, όπου όπως αποδεικνύεται ακόμη και οι χρυσοί Ολυμπιονίκες δεν μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα την άποψη τους.

Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία σήμερα έκανε γνωστό μέσω δελτίου Τύπου ότι στη συνεδρίαση του ΔΣ της περασμένης εβδομάδας αποφασίστηκε ομόφωνα να αποσταλεί εξώδικο στον Νικόλα Κακλαμανάκη!

«Στη συνεδρίασή του το περασμένο Σάββατο το Δ.Σ. της ΕΙΟ σε πλήρη απαρτία αποφάσισε ομόφωνα να αποσταλεί εξώδικο στον κ. Κακλαμανάκη για τις δηλώσεις του σε βάρος της ομοσπονδίας στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και στα social media.», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΙΟ.

Τι είχε πει όμως ο Κακλαμανάκης και προκάλεσε την αντίδραση της Ομοσπονδίας;

«Η κάθαρση στον Ελληνικό αθλητισμό είναι Επιλογή! Είναι “κοινό μυστικό” ότι η υγεία της Ε.Ι.Ο (αλλά και αλλων ομοσπονδιών) αντανακλά την ηθική των εποπτευόντων φορέων του Υφυπ, του Γ.Γ.Α και της Ε.Ο.Ε. Πόσο αντιπροσωπευτικές των αθλητών είναι οι σημερινές διοικήσεις των ομοσπονδιών; Ενέχονται μήπως σε κατάχρηση εξουσίας με αθέμιτες και παράνομες πρακτικές ενάντια στο δημόσιο συμφέρον διαχρονικά;

Ο Υφυπ Λευτέρης Αυγενάκης βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση με το νέο (υπό ψήφιση) αθλητικό νομοσχέδιο. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο το σημερινό ελλιπές νομικό πλαίσιο αλλά η μη εφαρμογή του υφισταμενου νόμου. Για να καταφέρει στη Βουλή ο υφυπουργός, ό,τι κανείς δεν μπόρεσε ποτέ, οφείλουμε να τον στηρίξουμε προκειμένου να υλοποιήσει την κάθαρση στον Ελληνικό αθλητισμό, που δεν θέλησε κανείς προκαθήμενος του! Αυτή τη στιγμή ζητάμε να γκρεμίζετε τείχη, να γκρεμίσετε τείχη διαφθοράς, τείχη της κατάχρησης εξουσίας, διασπάθισης δημόσιου χρήματος και τείχη περιφρόνησης».

protothema.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares