Πέμπτη , 8 Δεκεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Απίστευτο!!!Tράπεζα θα περικόψει 9.000 θέσεις εργασίας ως το 2025!!!

Από το κακό στο χειρότερο!!!

Η Credit Suisse, αλλάζει ολοκληρωτικά με σημαντικές περικοπές σε εργατικό δυναμικό. Η τράπεζα της Ελβετίας, έχει συγκλονιστεί από αλλεπάλληλα σκάνδαλα και ήταν πηγή βαρειών απωλειών που βύθισαν τους λογαριασμούς της «στο κόκκινο».

Η Credit Suisse θα περικόψει 9.000 θέσεις εργασίας ως το 2025 και το εργατικό δυναμικό της θα μειωθεί σε 43.000 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης, έναντι 52.000 που είναι σήμερα, ταυτοχρόνως μέσω απολύσεων και φυσικών αποχωρήσεων, διευκρινίζει η τράπεζα, η οποία θέλει να μειώσει τη βάση κόστους της κατά 15%.

Για να χρηματοδοτήσει αυτήν την ευρεία αναδιάρθρωση, η τράπεζα σκοπεύει να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου ύψους περίπου 4 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (περίπου 4 δισεκατομμύρια ευρώ).

Η Εθνική Τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας θα επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια φράγκα σε αυτήν την αύξηση κεφαλαίου, που θα απευθύνεται σε επαγγελματίες επενδυτές, ανεβάζοντας το μερίδιό της στην τράπεζα ως 9,9%.

Η επενδυτική τράπεζα, η οποία υπέστη ζημία προ φόρων άνω του 1,6 δισεκατομμυρίων φράγκων τους πρώτους εννέα μήνες του 2022, θα υποβληθεί σε ριζική μεταμόρφωση, που θα οδηγήσει κυρίως στην μεταφορά μεγάλου μέρους των τιτλοποιημένων προϊόντων της σε επενδυτικό όμιλο υπό την Apollo Global Management.

Το 2021, η επενδυτική τράπεζα είχε υποστεί απώλεια 3,7 δισεκατομμυρίων φράγκων, προτού συνεχίσει με ζημίες 992 εκατομμυρίων το πρώτο εξάμηνο του 2022.

newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares