Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Απίστευτο ξύλο στους εκπαιδευτικούς πριν την άφιξη Μητσοτάκη

Επίθεση των ΜΑΤ σε συγκέντρωση εκπαιδευτικών

Τα ΜΑΤ «χτυπούσαν στο ψαχνό» – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών εν αναμονή της παρουσίας του Κ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μουσικής – Μία προσαγωγή


Αναίτια και σφοδρή επίθεση των ΜΑΤ εναντίον εκπαιδευτικών, οι οποίοι πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το Μέγαρο Μουσικής, σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, λίγο πριν την ομιλία του πρωθυπουργού σε εκδήλωση για την Παιδεία.

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της «Αυγής» και του ρ/σ στο Κόκκινο 105,5 Κώστας Παπαντωνίου, εκπαιδευτικοί, σπουδαστές δραματικών σχολών που τελούν υπό κατάληψη και μέλη φοιτητικών συλλόγων, χτυπήθηκαν πάρα πολύ άσχημα, καθώς τα ΜΑΤ αφού έκαναν χρήση χημικών, «βάραγαν στο ψαχνό».

 

Στη συνέχεια αφού ο κόσμος έτρεξε προς το πάρκο Ελευθερίας, ώστε να γλιτώσει από το μένος των ΜΑΤ, οι εκπαιδευτικοί ανασυντάχθηκαν και παρέμειναν για αρκετή ώρα στο σημείο.

 

Αυτή ήταν η δεύτερη επίθεση της αστυνομίας καθώς νωρίτερα, οι αστυνομικοί σε μια προσπάθεια να διώξουν τους εκπαιδευτικούς ώστε να μην φαίνεται ότι διαμαρτύρονται, την ώρα που θα έφτανε ο Κ. Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μουσικής, άρχισαν να τους σπρώχνουν με τις ασπίδες τους.

Η επίθεση της αστυνομίας έγινε την ώρα που η κίνηση των οχημάτων στη Βασ. Σοφίας γινόταν κανονικά, γεγονός το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραυματισμό.

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στην εκδήλωση «4 χρόνια έργο για την Παιδεία – Αλλαγή στην πράξη», στο Μέγαρο Μουσικής την οποία διοργάνωσε το υπουργείο Παιδείας και προλόγισε η Νίκη Κεραμέως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την επίθεση των ΜΑΤ δημιουργήθηκε ένταση εκ νέου καθώς η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή ατόμου, που πήγε να μπει στην εκδήλωση ως πολίτης. Τελικά, όπως μετέδωσε ο Κ. Παπαντωνίου παρενέβη ο επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. στο σημείο δηλώνοντας ότι ο σπουδαστής που προσήχθη θα αφεθεί ελεύθερος.

Πηγή: avgi.gr

Shares