Τελευταία Νέα

Απίστευτο! Μόνο υγιείς θα προσλαμβάνονται στον δήμο Ηρακλείου (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Όλοι γνωρίζετε το πιστοποιητικό εμβολιασμού που ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να εφαρμοστεί πανευρωπαικά.

Εχουμε αναφέρει πως αυτό είναι κερκόπορτα για τον de facto υποχρεωτικό εμβολιασμό. Τώρα με τις προκηρύξεις που σας παραθέτουμε, ανοίγει η πόρτα μελλοντικά για υποχρέωση εμβολιασμού σε όσους επιθυμούν να εισέλθουν σε δήμους (ίσως και στο δημόσιο γενικότερα).

Όπως θα δείτε ο δήμος Ηρακλείου ζητά οι υποψήφιοι για τις θέσεις που προκηρύσσει να εχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα για τη θέση που επιλέγουν. Μέχρις εδώ ας πούμε λογικό (αν και πολλοί μπορούν να υποστηρίξουν ότι αποκλείονται οι ΑΜΕΑ).

Συνεχίζει τονίζοντας πως δεν πρέπει να έχουν χρόνια ή υποκείμενα νοσήματα. Κι εδώ ας το δεχτούμε, αν και δεν μπορούμε να φανταστούμε πως κάποιος πολίτης που εντάσσεται σε μία τετοια κατηγορία (πχ καρκινοπαθής) θα έκανε αιτηση.

Το ζήτημα του covid-19 όμως είναι αλλο. Δεν μιλα για ασθενή – νοσούντα ούτε γι άνθρωπο που ασθένησε κι έχει τωρα προβλήματα υγείας. Μιλά για ανθρώπους που ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΝΟΣΗΣΟΥΝ covid-19. Aυτο σημαίνει ευάλωτος στον ιό.

Μηπως το επόμενο βήμα θα είναι να μην μπορεί κάποιος να διοριστεί στο δημόσιο αν δεν έχει κάνει το εμβόλιο; Πολύ πιθανό. Αλλωστε θα πουν μόνο τοτε σχεδόν μηδενίζεται το ενδεχόμενο να νοσήσει κανείς.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares