Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Απίστευτο! Γέννησε ένα υγιέστατο μωράκι ενώ ήταν σε κώμα

Μια απίστευτη ιστορία διαδραματίστηκε στο Μπάρι της Ιταλίας


Μια γυναίκα παράλυτη, που ήταν σε κώμα αλλά και στην 35η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της, κατάφερε να γεννήσει χάρη στη θεραπεία που έλαβε σε Πολυκλινική της πόλης, σύμφωνα με την La Repubblica.

Η 23χρονη γυναίκα από τον Τάραντα βρέθηκε από την οικογένειά της στο πάτωμα του σπιτιού της λόγω ρήξης της εγκεφαλικής αρτηριοφλεβικής δυσπλασίας. Διασωληνωμένη και σταθεροποιημένη, έφτασε σε Πολυκλινική του Μπάρι που ανέλαβε την αποκατάσταση που διευθύνει η καθηγήτρια Marisa Megna.

«Μπορούσε να ολοκληρώσει την εγκυμοσύνη ευτυχώς», εξηγεί η καθηγήτρια.

«Και αυτό χάρη στη διεπιστημονική συνεργασία συναδέλφων γυναικολογίας και νεογνολογίας και εντατικής θεραπείας νεογνών. Το μωρό είναι καλά και η μητέρα με μεγάλη προσπάθεια συνεχώς ανακτά τη γνωστική και κινητική της λειτουργία», προσθέτει.

Συγκινημένοι οι γιατροί

Η ομάδα των γυναικολόγων της χειρουργικής μονάδας υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Ettore Cicinelli πραγματοποίησε όλες τις εξετάσεις στο τμήμα φυσικής και ιατρικής αποκατάστασης και στη συνέχεια προγραμματίστηκε ο τοκετός με καισαρική τομή.

Στη συνέχεια το παιδί νοσηλεύτηκε για λίγες μέρες στη νεογνολογική και εντατική μονάδα νεογνών που διευθύνει ο καθηγητής Nicola Laforgia.

Όταν ανάρρωσε από τον τοκετό, το προσωπικό την υπέβαλε σε διακρανιακή διέγερση συνεχούς ρεύματος που περιλαμβάνει τη μη επεμβατική χρήση ηλεκτρικού ρεύματος χαμηλής έντασης για την προώθηση της νευροτροποποίησης των περιοχών του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνες για τη γλώσσα και την κίνηση.

«Ήταν συναρπαστικό και συγκινητικό να βλέπεις τη γυναίκα να κινεί το δεξί της χέρι, μια ικανότητα που είχε προηγουμένως χαθεί ως αποτέλεσμα του εγκεφαλοαγγειακού ατυχήματος. Η ασθενής είναι νέα, έχει πολλές πιθανότητες ανάρρωσης», ελπίζει η καθηγήτρια Megna.

Πηγή: pentapostagma.gr

Shares