Σάββατο , 13 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Απίστευτη κωλοτούμπα στο αφήγημα! Τώρα θεωρούν ότι ο καθαρός αέρας “επιδεινώνει” την κλιματική αλλαγή!

Δεν έχουν τέλος οι “οικολογικές” αφηγηματικές κωλοτούμποες, που αλλάζουν σαν τα πουκάμισα. Τώρα θεωρούν πως και το καθαρό οξυγόνο είναι “επικίνδυνο” για το περιβάλλον, ενώ ξαφνικά “τώρα” βρήκαν να το πουν, σε μια εποχή όπου πολιτικά συστήματα υιοθετούν μέτρα εχθρικά προς τον άνθρωπο και αμφιβόλου ποιότητας για το οικολογικό περιβάλλον.

Τη νέα μελέτη υπογράφει η ομάδα του Γιοχάνες Κουάς, κλιματολόγου του Πανεπιστημίου της Λειψίας στη Γερμανία, ο οποίος θέλησε να συμπληρώσει την τελευταία έκθεση του ΟΗΕ για το κλίμα, η οποία συμπεριέλαβε μελέτες για τα αιωρούμενα σωματίδια σε Βόρεια Αμερική και Ευρώπη, όχι όμως για τον υπόλοιπο κόσμο.

Η ερευνητική ομάδα έκλεισε το κενό αξιοποιώντας δεδομένα των δορυφόρων Terra και Aqua, οι οποίοι μετρούν πόση ακτινοβολία δέχεται η Γη και πόση εκπέμπεται πίσω στο Διάστημα. Τα δορυφορικά δεδομένα έδειξαν μείωση του ανακλώμενου φωτός, μείωση που δύσκολα εξηγείται με άλλο τρόπο πέρα από τη μείωση των αερολυμάτων.

Παραμένει ασαφές ακριβώς πόσο επιταχύνθηκε η κλιματική αλλαγή μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, το σίγουρο όμως είναι ότι το φαινόμενο θα διογκωθεί καθώς η προσπάθειες μείωσης της ρύπανσης επιταχύνονται σε αναδυόμενες οικονομίες όπως η Ινδία και η Κίνα.

Κανείς βέβαια δεν υποστηρίζει ότι η ρύπανση πρέπει να συνεχιστεί –λύση είναι μόνο η κατάργηση των ορυκτών καυσίμων.

Ορισμένοι επιστήμονες πιστεύουν ωστόσο πως, σε περίπτωση που η ανθρωπότητα αποτύχει να πετύχει τους κλιματικούς στόχους, ίσως θα πρέπει να αναζητήσουμε λύσεις γεωμηχανικής, όπως η εσκεμμένη απελευθέρωση ανακλαστικών σωματιδίων στον αέρα.

 

Πριν ήταν το global cooling, μετά το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ύστερα η κλιματική αλλαγή, τώρα αυτό! Μήπως υιοθετούνται και προϊδεάζονται οι δομές ώστε να στερήσουν και να ιδιωτικοποιήσουν μέχρι και το οξυγόνο της ανθρωπότητας; Άλλη μια “θεωρία συνωμοσίας” που ίσως βγει πραγματικότητα…

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares