Τρίτη , 19 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

Απίστευτη κομπίνα σε βενζινάδικο στον Γέρακα -Πλημμύρισαν την αγορά με νοθευμένα και λαθραία καύσιμα…

Εκατοντάδες χιλιάδες λίτρα νοθευμένης βενζίνης, πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, καθώς και χιλιάδες κιλά υγραερίου εντόπισαν έπειτα από έρευνες, άνδρες του Δ’ Τελωνείου Πειραιά έπειτα από έλεγχο σε βενζινάδικο στον Γέρακα Αττικής από το Δεκέμβριο του 2018 ως και τον περασμένο Φλεβάρη.

Συγκεκριμένα, οι άνδρες της ΑΑΔΕ που πραγματοποιούν μυστικούς ελέγχους σε βενζινάδικα, συνέκριναν τα στοιχεία του συστήματος εισροών – εκροών, τα παραστατικά αγορών και πωλήσεων, αλλά και τα αποθέματα και εντόπισαν τεράστια κομπίνα φοροδιαφυγής και διοχέτευσης νοθευμένων καυσίμων στην αγορά.

 

Πιο συγκεκριμένα βεβαιώθηκαν πωλήσεις 367.308,50 λίτρα υγρών καυσίμων – βενζίνη, πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, αλλά και 37.376,19 κιλά υγραερίου (LPG) για τα οποία δεν υπήρχαν τα νόμιμα φορολογικά παραστατικά, ούτε αποδείχτηκε η νόμιμη προέλευση, κατοχή και καταβολή των δασμών και των υπόλοιπων φόρων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΑΔΕ η ζημία του Δημοσίου από τις παράνομες ενέργειες του βενζινάδικου ανέρχεται σε 277.704 ευρώ.

Ολα τα καύσιμα του βενζινάδικου ήταν νοθευμένα
Επιπλέον, έπειτα από δειγματοληψία στις δεξαμενές του πρατηρίου και τα 15.182 λίτρα που υπήρχαν στις δεξαμενές του ήταν νοθευμένες. Μόνο για τα νοθευμένα καύσιμα η ζημιά του δημοσίου ανέρχεται στις 14.399 ευρώ.

Το συνολικό ποσό που θα βεβαιωθεί (πολλαπλά τέλη και δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις) ανέρχεται στα 1.168.412 ευρώ.

 

iefimerida

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares