Σάββατο , 24 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Απίστευτη ιστορία: «Φυλάκισε» για 1,5 χρόνο το σύντροφο της σε αποθήκη χωρίς τουαλέτα και θέρμανση…

Απίστευτη ιστορία: «Φυλάκισε» για 1,5 χρόνο το σύντροφο της σε αποθήκη χωρίς τουαλέτα και θέρμανση...

Σε άθλιες συνθήκες σύγχρονης σκλαβιάς, μέσα σε μία τρώγλη λίγων τετραγωνικών ζούσε για πάνω από έναν χρόνο ο 59χρονος Κρις Τσάπμαν, «δέσμιος» της πρώην συντρόφου του.

Ο πρώην λογιστής ζούσε σαν φυλακισμένος σε μια αποθήκη χωρίς τουαλέτα και θέρμανση και έτρωγε μόνο κρύα φασόλια και ρύζι.

Στα οκτώ χρόνια κακοποίησης από την πρώην σύντροφό του, έχασε όλα του τα λεφτά και η Τζούλι Μάρσντεν τον εξόρισε στην αποθήκη του κήπου του σπιτιού τους στο Νοτινγκαχμσάιρ, ενώ η ίδια με τον νέο της σύντροφο ζούσαν στο σπίτι του Τσάπμαν.

Ο Τσάπμαν χρησιμοποιούσε έναν κουβά για τουαλέτα και επιτρεπόταν να βγαίνει από τη φυλακή του μόνο δύο φορές την εβδομάδα. Δεχόταν επίσης απειλές από την Μάρσντεν και τον φίλο της, οι οποίοι τον ταπείνων και του επιτίθονταν σε κάθε ευκαιρία.

Απίστευτη ιστορία: «Φυλάκισε» για 1,5 χρόνο το σύντροφο της σε αποθήκη χωρίς τουαλέτα και θέρμανση...

Ο Τσάπμαν και η Μάρσντεν έκαναν σχέση το 2010. Πολύ γρήγορα τον ανάγκασε να πουλήσει ένα σπίτι που είχε στη μισή τιμή των 50.000 λιρών και μετακόμισαν εκεί που τελικά ο Τσάπμαν έζησε την προσωπική του κόλαση. Ξεκίνησε να του παίρνει όλα τα λεφτά, τον ενθάρρυνε να πουλήσει ό,τι είχε για να πληρώνουν τους λογαριασμούς και εκείνη δεν δούλεψε ποτέ ξανά.

Όπως ο ίδιος περιέγραψε σε συνέντευξή του, το πρώτο πράγμα που έχασε ήταν το κρεβάτι τους. Η Μάρσντεν τον ανάγκασε να κοιμάται σε ένα στρώμα κάτω από τις σκάλες και τον έπεισε ότι το έκανε επειδή «έπρεπε να προσέχει τα σκυλιά τους».

«Μου έλεγε ότι μπορώ να φύγω όποτε θέλω αλλά ότι θα ήμουν άστεγος κι εγώ φοβόμουν» περιγράφει ο Κρις Τσάπμαν.

Το 2016 του είπε ότι ήθελε ανοιχτή σχέση και έφερε στο σπίτι τον 53χρονο Γκάρι Κούπερ. Τότε, είπαν στον Τσάμπαν ότι δεν μπορούσε να κάθεται πια ούτε στο τραπέζι του σπιτιού του και έπινε το τσάι του στο τελευταίο σκαλοπάτι.

Ένα βράδυ του 2017 τον έδιωξαν από το σπίτι και του είπαν ότι πια θα ζει σε μια «τρύπα» στον κήπο. Η Μάρσντεν και ο εραστής της ήλεγχαν μέχρι και το ρεύμα που έφτανε στην αποθήκη που ζούσε.

Η αστυνομία λύτρωσε τελικά τον Τσάπμαν όταν ένας γείτονας είδε τον Κούπερ να του επιτίθεται τον Μάιο του 2018 και το ζευγάρι συνελήφθη με την κατηγορία της σύγχρονης σκλαβιάς.
reader.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares