Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Απίστευτη ΕΠΙΘΕΣΗ του Der Spiegel στον επικεφαλής Αμερικανό πρέσβη: “Είναι ΝΕΟΝΑΖΙ”…

Το γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel” ξεκίνησε μια πρωτοφανή επίθεση εναντίον του επικεφαλής της αντιπροσωπίας των Ηνωμένων Πολιτειών στη χώρα, πρεσβευτή Richard Grenell, τον οποίο συνέδεσε με τους νεοναζί.Όλα ξεκίνησαν μετά από ένα σκάνδαλο για fake news του Der Spiegel, όπου ο Αμερικανός πρέσβης στη Γερμανία κατηγόρησε το περιοδικό για αντιαμερικανική προκατάληψη και ζήτησε μια ανεξάρτητη έρευνα για τις συντακτικές πρακτικές του περιοδικού.

Αντί για μια απολογία και αυτοκριτική, το γερμανικό περιοδικό ξεκίνησε μια πρωτοφανή επίθεση εναντίον του επικεφαλής αντιπροσώπου των Ηνωμένων Πολιτειών και τον κατηγόρησε για σχέσεις με νεοναζιστικούς κύκλους.

Ο Petr Bystron, εκπρόσωπος του AfD στην επιτροπή εξωτερικής πολιτικής της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής, δήλωσε: “Ο Richard Grenell είναι ένας επιζών από τον καρκίνο, ο πρώτος ομοφυλόφιλος Αμερικανός πρεσβευτής στη χώρα και ο αρχηγός πνευματικής σκέψης της σημερινής αμερικανικής κυβέρνησης στην Ευρώπη για μια ισχυρή γερμανο-αμερικανική συνεργασία, για τις αξίες της δυτικής δημοκρατίας, για το Ισραήλ και εναντίον της ιρανικής τρομοκρατίας. Αν μια τέτοια αξιοθαύμαστη προσωπικότητα άνηκε στην αριστερά, το Der Spiegel και όλα τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης θα τον εμφάνιζαν σαν ροκ σταρ.

Ωστόσο, επειδή έχει διαφορετική άποψη από αυτούς τους υποτιθέμενους ουδέτερους, αντικειμενικούς δημοσιογράφους, πρέπει να του επιτεθούν με ύπουλο μίσος και αντιεπαγγελματισμό.

Το “Der Spiegel” θα πρέπει πραγματικά να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποκαταστήσει την αμαυρωμένη φήμη του σε διεθνές επίπεδο, αλλά φαίνεται να κάνει ό,τι μπορεί για να υπονομεύσει τα τελευταία απομεινάρια της δημοσιογραφικής του ακεραιότητας συνδέοντας τον Αμερικανό πρεσβευτή με τους Νεοναζί” καταλήγει ο Bystron.
Με πληροφορίες από Voice of Europe

Shares